Ana içeriğe atla

Saklama Rehberi

                                          

Besinlerin kullanım ömrünü nasıl uzatabileceğinizi biliyor musunuz? Peki ya onları ne kadar uzun bir süre boyunca saklayabileceğinizi? Eğer siz de benim gibiyseniz, birkaç temel gıda dışındaki hiçbir besin için net bir fikriniz olmadığına eminim. En basitinden, sizce elma ne kadar bir süre saklanabilir? Lezzetini, sertliğini ve tazeliğini yitirmemesi için ne yapmak gerekir? Oturup her besin maddesi için internette araştırma yapmanıza gerek yok: http://saklamarehberi.com, tüm bu bilgilere tek bir kaynaktan ulaşmanızı sağlıyor.

Türkiye’nin ilk ve en büyük derin dondurucu üreticisi olan Uğur Soğutma tarafından hazırlanan (ve tamamen ücretsiz şekilde kullanılabilen) sitede; hamur işleri, süt ürünleri, meyveler, sebzeler ve et ürünleri ile ilgili merak ettiğiniz her bilgi yer alıyor. İlk olarak, tüm bu besinlerin ideal kullanım sürelerinin ne olduğunu, daha sonra da bu kullanım süresini nasıl uzatabileceğinizi öğreniyorsunuz. Tahmin edebileceğiniz gibi, derin dondurucu kullanmak tüm gıda maddelerin daha uzun süre dayanmasını sağlıyor. Ancak, örneğin karidesi derin dondurucuda saklayabilir misiniz? Peki ya yazın aldığınız, lezzetli ve sulu bir karpuzu derin dondurucuya koyup, kışın yiyebilir misiniz? Tüm bu soruların ve çok daha fazlasının cevaplarını Saklama Rehberi web sitesinde kolayca bulabiliyorsunuz. Hepsi bu kadar değil: Sitenin “Alternatif Bilgiler” bölümünde, evde kolayca hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler yer alıyor. Evde nasıl mocha yapabileceğimi, meyvelerin kararmasını nasıl önleyebileceğimi, hatta unsuz kekin nasıl yapılacağını bile öğrendim. Laf aramızda, kot pantolonların derin dondurucuda temizlenebileceğinin de haberdar oldum! (Kotu fırçaladıktan sonra bir poşete koyup derin dondurucuda 1 gün boyunca bekletiyorsunuz.  Şaşırtıcı, değil mi?)

Türkiye’nin ilk gıda saklama rehberi olan http://saklamarehberi.com, beni şaşırtacak ölçüde bir içeriğe sahip ve her birini okumaktan büyük keyif aldım. Eğer sizin de bir derin dondurucunuz varsa, bu siteyi muhakkak ziyaret etmelisiniz. Derin dondurucunuz yoksa bile gıdaları nasıl daha sağlıklı tüketebileceğinizi, ne kadar uzun bir süre boyunca saklayabileceğinizi ve basit, pratik, lezzetli tarifler ile ipuçlarını Saklama Rehberi web sitesinden öğrenebilirsiniz.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Yorumlar

  1. Son yazımda sizi mimledim :) Yaparsanız çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  2. Aaa güzelmiş hemen bakıyorum:))

    YanıtlaSil
  3. Bilgilendirici yazınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Her ihtiyaç duyulacak bilgilerin kaynağı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. A süper bir site..Tüm bilgiler bir arada ne güzel...Evde Mocha Keyfi diye bir yazı bile var...Bayıldımmm...

    YanıtlaSil
  6. So nice and interesting post darling, great!
    Like it so much. Have a nice day! Follow you!

    Visit me, dear. Hope see you soon. Maleficent

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Dear.
      Have a nice day! I am Follow you back :)

      Sil
  7. Aklım sende güzel haberlerle gel..bekliyoooosss😘😘🌷

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim tesekkür ederim. Bende bekliyorum ama ne zaman olacağı belli değil.Sorma çok yorgunum :(
      Kendine iyi bak canım.
      Sevgiler 😍

      Sil
  8. Guzelmis pratik bilgiler severiss😎😂😂😂😙😙💙

    YanıtlaSil
  9. Saklama rehberine bayıldım. Muzu merak ederdim. Limonlayıp öyle saklıyorlarmış.
    İşime yarar bu site.
    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yeni öğrendiğim canım.
      Sevgiler 😍 😘

      Sil
  10. hımm,güzel siteymiş..bilgi için teşekkür ederim..👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim yorumunuz için.
      Selamlar

      Sil
  11. Faydalı bilgiler için teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunun için ben teşekkür ederim canım.
      Sevgiler 😍 😘

      Sil
  12. Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  13. Bilgili yazı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  14. Bilgilendirme için teşekkür ederim İnci Abla, siteye bakmak gerek, sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  15. Very important information. Thanks for shearing.
    Fashionista2020

    YanıtlaSil
  16. Ugur derin dondurucu yillarin markasi

    YanıtlaSil
  17. gerekli bilgiler, paylaştığınız için teşekkürler, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim canım 💞
      Sevgiler 😍

      Sil
  18. Canimmm bekliyorum oglusunun resmini 😘😘

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Göz Renginizi Kalıcı olarak Değiştirebilirsiniz

Allah Allah daha kim bilir ne duyacağız deyip başlıktaki konuya giriyorum.


Sabah programlarına bakarken çok ilginç bir şey öğrendim.Meğer göz Rengimizi kalıcı olarak değiştirebiliyormuşuz.Bir oyuncu kahve rengi gözlüyken şimdi açık mavi gözlere sahip olmuş.
Seren Serengil de bir kaç ton göz rengini açtırdığını anlatıyordu.Özelliklede çok tehlikeli bir ameliyat olduğunu ifade etti.
Türkiyede bunu şuan yapan tek bir yer varmış.
Şimdi bunu duyup gençlerimiz abuk sabuk yerlerde yaptırmaya kalkmaz inşallah...
İnternetten biraz daha konuyu araştırınca bu ameliyatın ABD çok popüler olan bu ameliyatı hiç bir sağlık örgütü  önermiyor olduğu yazıyor.

 Bunla ilgili bir haberde  var.İstanbul da 17yaşındaki bir genç kız 25bin ödeyerek  yetkisi olmayan bir sağlık kurumunda bu ameliyatı olmuş ve ameliyattan sonra durımu kötüleşince başja bir hastanede gözetim altındaymış.Şimdide kör olmaya riski varmış.



Peki Lumineyes ameliyatı nasıl yapılıyor :

Bir lazer işlemi ile irisin üst katmanındaki kahve re…

Doğumdan Sonra 6 Ayda 15 Kiloyu Nasıl Verdim?

Doğum yapalı neredeyse 6 ay geçti ve doğumdan önce ki halimden daha zayıfım😊 ve mutluyum.



Emziren bir anne olduğum için şok diyetler falanda yapmadım...

İlk hamileliğimden sonra sütüm bol olsun diye yemediğim şey kalmamıştı.Durum böyle olunca hızlı ve bilinçsiz olmanın açısını kilo alarak yaşamıştım

2.hamileliğimde daha bilgili olmanın avantajını kullandım ve hamileliğimde aldım kiloların hepsi ve biraz daha fazlası gitti bile 😊

Evettt bu süreçte neler yaptım :

🌟Öncelikle oğlumu bol bol emzirdim.

🌟Günde 3 litre su içtim.

🌟5.ayımda maydonoz çayı içtim.Süper ödem atıcıdır.

🌟4.aydan itibaren hergün düzenli yürüyüşler yaptım.

🌟🌟🌟1litre suyun içine limon sıkıp suyun alkali oranımı daha da arttırdım .Hala da devam ediyorum...

🌟🌟🌟Aburcubur,çikolata yediğimde dışarı çıkıp bol bol yürüdüm .Ya da sabah erken saate yedim ve gün içinde bol hareketle alınan kaloriyi eritmiş  oldum.

🌟Akşam 7 den sonra birşey yemedim .Canım birsey isterse ev yoğurdumdan yedim.

🌟🌟🌟Streç filim ile erime…

Genç Kızın Ölümünden Sonra INSTAGRAM KAPATILIYOR MU ?

Sosyal medyada yapılan paylaşımlar gün geçtikçe çoğalıyor. Özellikle çocukların üzerinde çok fazla etkiye sahip.Bazı paylaşımlar  çocukların  görmemesi  gereken paylaşımlar.
Ama hasta ruhlu insanlar bilerek ,zarar vermek icin paylaşıyorlar.Malesef daha önce  Mavi Balina ve digerlerinde gördüğümüz ,duyduğumuz gibi...

Çocuklardan sosyal medyayı tamamen uzak tutmamız neredeyse imkansız.Ama kontrolü elden bırakmamak,onları iyi gözlemleyerek, onları koruyan kollayan ebeveynler olmalıyız.

Ingiltere de 2017 yılında 14 yaşında ki Molly Russell, Instagramdan intihar içerikli videoları  izledikten sonra intihar etmiş.
BBC ye konuşan  Molly nin  babasi instagram kızımın ölmesine neden oldu diye söylemiş.

Bir çok yerde Instagram kapatılıyor mu diye haberler var.Gerci Instagram gibi büyük bir alanın kapatılması kolay olmayacaktır..

Ingiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock,sosyal medya şirketlerine  intihar, kendine zarar verme ile ilgili tüm  videoları kaldırması için çağrıda bulunmuş.
Eğer sınırlamalar geti…

Yeni Hava Limanı (Istanbul Havalimanı) Deneyimim

Atatürk Havalimanının son yolcularından biri  olarak dönüş yolculuğumuzu mecburen Yeni Havalimanı da denilen Istanbul Hava Limanından yaptık.

Ilk defa gideceğim için evden baya erken çıktık .
Bakırköy den taksi ile 40 dakikada gittim.Taksi ücreti 120 TL ödedim.Eger farklı bir yoldan gidersenizde 20 TL köprü  ücreti ödemeniz gerekiyor. Yol açıktı o yüzden  köprüyü kullanmadık.Yoksa 140 TL ödeyecektim.240 TL gidis_dönüş için ayirmaniz gerekiyor.Éğer Bakırköyden daha uzak bir yerden gidecekseniz bu fiyat kimbilir ne kadar olacaktır !!

Hava alanı çok uzak bir yerde ve yollar git git bitmiyor.Sehir dışına yolculuk yapıyor gibi hissediyorsunuz.
Belli bir yerden sonra ne ev var ve bir bina.Yol kenarında bir adam 4 tane ineği otlatıyordu :)


Havalimanın girişinin sol tarafinda Cami inşaatı vardı.Büyük bir Camii yapıyorlar..
Sag tarafta da inşaat halinde bir yer vardi.

Hava limanına girdiğimizde ilk dikkatini çeken iç hatlar ,diş hatlar diye ayrım yapılmamıştı.
1den 8 e kadar numaralar var.7 n…

Hepimiz Phubbing iz!!

Son zamanlar da sıkça duyduğum bu terimin ne anlama geldiği  bugün öğrendim.Özellikle yurtdışı haberlerinde sık sık anlatılıyor. Meğer çok yeni bir kelime değilmiş.

Phubbing 2013 yılında icat edilmiş bir terim.

Bu terimi bulan Sidney Üniversitesi’nde sözlük bilimcinin, ses bilimcinin, münazara şampiyonunun, çapraz bulmaca uzmanının, şairin ve birkaç yazarın bulunduğu bir ekip oluşturuldu. Bu ekip en uygun kelimeyi bulmak için uğraştı ve ortaya bu kelime çıkmış.

İngilizce Phone (Telefon) ile Snubbing (hör görmek,adam yerine koymamak ) kelimelerinden türtüretilmiş.




Yani siz konuşurken yaninizda ki kişinin sizi dinlemesi gerekitken cep telefonunu elinden birakmamasi.

Özellikle akıllı cep telefonları cıktıktan sonra bir çok yerde hatta evinizde bile Phubbing yapan kişileri görebilirsiniz.

Arkadaşınıza bir  derdinizi anlatıyor ya da aile bireylerinizle konuşuyorken birinin sürekli telefonuyla resim cekmesi, okuduğu ya da izlediği seye gulmesi o kisinin Phubber yaptığını gostetir..


Sunday …

Tek hamurdan pide, poğaça,ekmek tarifi

Bir hamurdan çeşit çeşit poğaça,pide ekmek yapıyorum ve çok lezzetli  , yumuşacık  oluyor.
Çoğunu buz dolabı poşetleri ile buzluğa koyuyorum.
Yenlieceği  zaman da mikrodalga fırında ısıtıp yiyoruz.
Isıttığınız zaman da ilk gün ki tazeliğini koruyor.
Mutkaka denemenizi öneririm.

Şimdiden afiyet olsun
,
Malzemeler :

2 su bardağı ılık su
3 su bardağı süt
2 su bardağı sıvıyağ
3 yumurta akı
1 yumurta sarısı
2 paket kuru maya
3 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker



Tüm malzemeleri karıştırıp güzel bir hamur elde ediyoruz.

1 saat hamurumuzu dinlenmeye birakiyoruz.

Daha sonra isterseniz ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp malzemeyi içine koyup elinizle yuvarlak ya da yassı yapabilirsiniz.

İsterseniz pide yapin.

İsterseniz içi boş ekmek yapin.

200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Şimdiden afiyet olsun😊

Kardeşimin Bloğu (Hoş geldin Baharım)

2010 yılından beri dahil olduğum blog aileme  canım kardeşim Baharım da dahil oldu. Sağlıklı ve pratik tariflerini kendi özel görselleriyle paylaşıyor.  Destek olursanız  çok sevinirim😊  Kendisini buraya tıklayarak takip edebilirsiniz



Şekersiz 21 günü _5.5 kilo vererek tamamlandı 😁

Şekersiz 21 güne başlıyorum dediğim zaman hem destekleyen arkadaşlar hemde tehlikeli diyetisyene git daha iyi diyen arkadaşlar olmuştu.
Herşeyi yemeye devam edip sadece şeker tüketimini sıfıra indirdim.Zaten salça da,ekmekte bir çok şeyde  şeker var. Benim bu sürece başlamam da ki en büyük neden  duygusal yeme sorunum vardı.Duygusal yeme sorunu bir çok kişide var ama malesef farkında değiller.Belitileri nelerdir ,sizde de var mı merak ediyorsanız burayı  tıklayarak daha önce yazdığım yazıyı okuyabilirsiniz.
 Yanı stres,can sıkıntısı gibi durumlarda tatlıya sarsılıyordum ve günde 2 öğün  bile zor yiyordum.
Haliyle yaptigim spor da pek bir işe yaramıyordu .
Bugün şekersiz 21 gün biteli  4 gün oldu ve ben hala şeker tüketmiyorum.  Bu süreçte ilk iki gün biraz zorlansamda sonrası çok kolay oldu.Canim hiç tatlı istemedi ve kendimi daha zinde hissettim.Irademe sahip çıktıkça kendimi daha güçlü hissettim. Daha onceleri hayatta çikolatayı kesemem yapamam dediğim ve çok kez vazgeçtim ,irademe …

Yumurtanın kodu 3 ile başlıyorsa dikkat !!!

Haberiniz olsun yazi  dizimde yine hepimizi yakindan ilgilendirecek bir konudan hahsetmek istiyorum. Daha önce meyve ve sebze üzerindeki rakamlar hakkında detaylı bir paylaşım yapmıştım.Böcek ilacı kullanılmış mı,nasıl büyümesi sağlanmış bunun gibi bilgiler içeren yazımda buradan ulaşabilirsiniz.

Bugün ki yazımda temel protein kaynaklarımızdan biri  yumurtanın faydaları saymakla bitmez. Taze ve sağlıklı ortamda yetiştirilmiş tavuğun yumurtasını yemek bizler için çok önemlidir. Artık yumurta alırken üzerindeki koda bakarak yani ilk sayının ne anlama geldiğini bilerek gönül rahatlığıyla alabileceğiz. .


Ülkemizde 1Nisan 2018 itibariyle yumurtların üzerinde kod olma zorunluluğu getirilmiş.

Artık üzerinde kod olmayan yumurta satilamayacakmis.

Bizlerde bu sayede kodların anlamlarına bakarak yediğimiz yumurtanın hangi metodla üretilmiş olduğunu anlayacağız .
Bu şekilde olması benim çok hoşuma gitti.Evde yumurta tüketimi çok olduğu için organik ve sağlıklı olmanı tercih etmiş olacagim😊

Kodlar sayesind…

Insanoğlu!!

Baskalarina soylemek,nasihat vermek çok kolayda insan kendinde uygularken neden bu kadar zorlanıyor ?
Bazen kendi dünyamıza sanki bilerek isteyerek engeller koyuyoruz...

Mutlu olmak varken olumsuz düşüncelerle kötüyü kendi kendimize çağırıyoruz.

Olumsuz düşünce kapıları yaşantımıza dönüşüyor....

Birsey çok inanırsan olumlu yada olumsuz bu senin yolunun şekillenmesine neden oluyor..



Olumlu düşün olumlu olsun.

Karamsar ol,endişe et yarının öyle olsun...

Gerçekten de herşey düşüncede başlıyor. Şuan yarın için endişe edip,olumsuzluklar senaryoları kurarsan yarın yapacakların senin düşünce negatifliliginden dolayıdır..
Bunu sakın ama sakın unutma....

Sen herzaman iyi düşün iyi olsun.Strese kapılıpta yarı
nlarını şu andan itibaren mahvetme....
Olumlu düşünmek için sufi nefes egzersizleri yap,güzelliklerle odaklan...

Gerisi kolay!