Ana içeriğe atla

Yaşadığımız herşeyin bir nedeni var...

Hayatta hiç bir şey boşuna olmuyor.Başımıza gelen her olayın bir nedeni var.

Acıyı ,mutlulugu yaşayarak olgunlaşıyor ve bazı olguların degerini daha iyi anlıyoruz.Mutluyken içimiz yaşama sevinciyle dolup taşıyor,çevremizdekilere  ışık saçıyoruz.Yaşadığımız güzel şeyler için şükrediyoruz...

Birden yaşanılan mutsuzluklar karşısında dengemizi kaybedip olduğumuz yerde kalıyoruz;isyan ediyor ve dünyanın sonu gelmiş gibi yaşamaya başlıyoruz.

Bütün bunlar hepimizin hayatında olan şeyler.Böyle durumlarda çerçevenin diğer tarafından bakmayı hiç denediniz mi??

Aslında bazı şeylerin boşuna yaşanmadığı gibi bir gerçek var.Bunu idrak ettiginiz zaman yıkılmak diye

bir şey olmuyor.

Bu evreye gelmek hemen kolay olmuyor;zor bir patikadan geçip,tırmanarak,sendeleyerek,elinizi,kolunuzu,kalbinizi kanatarakçıkabliyorsunuz tepeye...

Tepeye çıktığınız zaman kendi iç sesinizi duyuyorsunuz.

Acı karşısında yıkılmıyorsunuz.Çünkü olumsuzluklar yaşandıgı zaman mutluluğun değerini daha iyi anlıyor insan.

Acıdan ders alarak bundan sonrası için daha kuvvetli oluyorsunuz.

Aynı büyük bir fırtınada denizde kalmış bir gemi gibi sağa sola savruluyor,suya girip çıkarak firtınanın geçmesini bekliyorsunuz.

Bir süre sonradeniz durulmaya başlıyor,bulutlar yerini güneşe bırakıyor...

Başınıza ne gelirse gelsin hiç bir zaman inancınızı kaybetmeyin.

Mutluluğa,acıya kuçak açıp şükredin,deneyimleyin,yaşadığınızdan ders çıkarın;çıkarilan dersler kişisel gelişiminize bir başamak daha koyacaktır.

Unutmayın gemi bir kere fırtınaya yakalandı.Bundan sonra denizde oldugu müddetçe her zaman yakalanma riski devam edecektir.

2.kez fırtınayla karşılaştığı zamantecrübeli olacak yapılması gerekenleri yapacak ve suların durulmasını bekleyecektir.

Nasıl olsa sonunda güneş var,aydınlık var.

Yine yonuna devam edecek ve başka denizlere,okyanuslara doğru ilerlemeye devam edecektir.

Yorumlar

  1. Buaralar tamda yazdigin gibi mutluluktan havalarda ucarken biri ayagimdan cekip ayagimi bir batakliga sokmus gibi hissediyorum. :(

    YanıtlaSil
  2. yazıdan şunu anladım ; doğru (olarak bildiğimiz) yolumuza devam edelim,sabırlı ve umutlu olalım ve biraz da tevekkül edelim..✔ elinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
  3. I'm so happy there is a translate option, because thanks to that I had just read your lovely post! I agree with your wonderful words and I really, really enjoyed reading this! :)

    Keep up the good work and never stop writing posts! ♡
    Kisses from Croatia,

    What's up, Ivy?
    Instagram

    YanıtlaSil
  4. Ah bilemiyorum İnci'm var mı gerçekten? Yani bazen düşünüyorum da minicik bir bebeği öldürüyorlar, işkence ediyorlar yani nedeni olabilir mi? Bilemiyorum....kararsız kaldım. İyilik melekleriyle karşılaşım hep, kötülerden uzak kalalım ....ve yazındaki gibi fırtınalardan sonra güneş açsın..:)

    YanıtlaSil
  5. İnci, bir anlamda doğru söylediğin. Yaşadığımız her şeyin bir nedeni var kısmı kaderciliğe yatkın olsa da isyan perdesi haksızlıklar söz konusu olduğunda aralanıyor. Gerçekten hak etmediği halde öldürülen, şiddete maruz kalanların nedenlerini anlayamıyorum. Olayları olağan seyrinde düşündüğümde ise sana hak verebilirim. Selamlarımla:)

    YanıtlaSil
  6. Bizim her zaman duyduğumuz bir söz var "gün doğmadan neler doğar" diye. Bunu duya duya büyüdük. Ama işte insan umutsuzluğa kapılı veriyor bir anda. Her şey bitti gitti gibi. Hayat bu şekilde kendinin kolay olmadığını güçlü insanların üstesinden geleceğini anlatıyor aslında bize. :)

    YanıtlaSil
  7. Ben de her şeyin birbiriyle bağlantılı olduğunu düşünen biriyim. Böyle olunca sevinç de üzüntü de çokı daha anlamlı hale geliyor. Olduysa var bir sebebi, olmadıysa da öyle. Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  8. Karşımızın çıkan insanın bile bir sebebi bize öğretecekleri kısacası rolları var.

    YanıtlaSil
  9. oooooo anne olunca bilge oldun seeen hihihi :)

    YanıtlaSil
  10. Ne güzel yazmışsınız ♥ Kısa bir süre önce ben de yine modumun düştüğü, motivasyonumu kaybettiğim bir dönemdeydim ama bana iyi gelen birkaç kitap ile şimdi tam da yazdığınız gibi düşünceler içerisindeyim. Yola devam etmek için çerçevenin diğer tarafından bakmak o kadar önemli ki.

    Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
  11. Bence de her şeyin nedeni ve zamanı var :))

    YanıtlaSil
  12. umarım yaşadığımız zorluklara dayanarak ardından gelecek güzellikleri hak edebilen güzel insanlardan olabiliriz :)

    YanıtlaSil
  13. Umut olmadan yasanmaz haklisin canim.

    YanıtlaSil
  14. Kesinlikle katiliyorum. Basimiza gelen her sey bir oncekinin meyvesi. Nedensiz hic bir sey kendiliginden olgunlasmiyor. Hayati yorumlarken yasadigimiz olumsuz bile olsa, olumlu baska bir kapiyi acabilecegini unutmayalim. Ayni sekilde her olumlu sonuc, olumlu olaylarin temeli de olmayabilir.

    YanıtlaSil
  15. Çok doğru yazmışsın canım.Her şeyin bir nedeni var, ne ekersek onu biçiyoruz,hiç birşey tesadüf değil:) Umut etmek ise en güzel şey İnciciğim:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Göz Rengini Kalıcı olarak Değiştirmek

Allah Allah daha kim bilir ne duyacağız deyip başlıktaki konuya giriyorum. Sabah programlarına bakarken çok ilginç bir şey öğrendim.Meğer göz Rengimizi kalıcı olarak değiştirebiliyormuşuz.Bir oyuncu kahve rengi gözlüyken şimdi açık mavi gözlere sahip olmuş. Seren Serengil de bir kaç ton göz rengini açtırdığını anlatıyordu.Özelliklede çok tehlikeli bir ameliyat olduğunu ifade etti. Türkiyede bunu şuan yapan tek bir yer varmış. Şimdi bunu duyup gençlerimiz abuk sabuk yerlerde yaptırmaya kalkmaz inşallah... İnternetten biraz daha konuyu araştırınca bu ameliyatın ABD çok popüler olan bu ameliyatı hiç bir sağlık örgütü  önermiyor olduğu yazıyor.  Bunla ilgili bir haberde  var.İstanbul da 17yaşındaki bir genç kız 25bin ödeyerek  yetkisi olmayan bir sağlık kurumunda bu ameliyatı olmuş ve ameliyattan sonra durımu kötüleşince başja bir hastanede gözetim altındaymış.Şimdide kör olmaya riski varmış. Peki Lumineyes ameliyatı nasıl yapılıyor : Bir lazer işlemi ile irisin üst

Blogger Mimi

Yayınladığım  blog yazılarıma bakarken aklima herkesin keyifl alacağıni düşündüğüm bir mim geldi . Tüm sorulara cevap verirken belli sorular da yazınızın linkini paylaşmayı unutmayalım  :) Sorulara gelince 1- Blog dünyasına nasıl adım attın ?Hadi anlat bize . 2010 yılında ilk oğluma hamileyken blog yazmaya başladım. Önceleri  arada bir yazıyordum.Sonra alışkanlık yaptı ve düzenli  olarak yazılarımı yayınlamaya başladım 😊 2- Bloğunu kısaca tanıt desem  neler söylemek istersin ? Benim blogum bir  gökkuşağı misali. Her alanda yazı yazıyorum. Aslında canım ne isterse onu yazıyorum .Kişisel gelişim, sağlık kiloverme,annelik,psikoloji,toplumlar,Google,yemek,günlük, içsel çözümlemeler.. 3- Yazarken olmazsa olmazların nelerdir? Yazarken gerçekten isteyerek yazmam gerekiyor. Yanı sırf yazı yayınlamak için yazı yazamıyorum. Bir ara uzun bir ara vermiştim.Araya yazı gir Inci dedim.Ama  günlerce yazamadım. Yazmak içten gelince devamı  geliyor. Yazarken sessiz bir ortam  yada yalnız

Haftada 20 kilo verdiren süper diyet

Bir haftada 20 kilo  verdiren diyet? Ay da 20 kilo  verdiren hızlı diyet  listesi? Internette süper kilo verme süreciyle ilgili listelerle taşıyor. Bir haftada 20 kilo vermekte çoğumuz için çok uygun olurdu.. Millet bir  coşmuş ki heralde bu kadar kısa zamanda  20 kilo verebileceğine inanıyor. Listenin içine girip baktığınız zaman ,listede yazanlar size çok tanıdık geliyor.. Lütfen bu gibi başlıklara kanmayın Zaten bu kadar kısa bir zamanda bu kilolar verilemediği gibi sağlığınızdan olmayın. Çok hızlı verilen kilolar aynı şekilde çok hızlı bir şekilde  geri alınıyor. Boşuna metabolizmanızı  bozup fazla yağ almayın. Herkesin metabolizması farklıdır. Sizi en iyi bilen yine sizsinizdir.Neyi çok tüketirseniz  kilo alacağınızı siz bilirsiniz. Artık bunu bilmeyen yoktur. Bol su için Hareket edin Spor yapın Öğünlerinizi geçiştirmeyin Yeşil sebze ,salata tüketin Şekerden,tuzdan uzak durun Karbohidrat hiç tüketmeden olmaz. Ama yediğiniz saatlere dikkat edin. Az porsiyonda