Ana içeriğe atla

Asla Tüketmeyin Saf ZEHİR

Hindistan cevizyağının faydalarını bir çok yerde görmüş,okumuşsunuzdur.Durum böyle olunca,da ciddi pazar payına sahip bir ürün haline geldi.



Bende haftada 3 kere  bir kaşık yiyordum..

Ta ki Harvardlı profesör Karin Michels in HINDISTAN CEVIZYAĞININ SAF ZEHİR olduğunu açıklayana kadar.Aciklama dünya çapında şok etkisi uyandırmış  durum da. Eğer sizde benim gibi yiyorsaniz ,lutfen haberi iti okuyun.Acikcasi ben yemeyi bıraktım.Ama cildim ve saçım için kullanmaya devam ediyorum.



Profesörun açıklaması 

Harvard'lı profesör Karin Michels, hindistan cevizi yağının saf zehir olduğunu ve tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Profesör Michels, hindistan cevizi yağının oda sıcaklığında katı hale geldiğini ve yüzde 80'den fazla doymuş yağ içerdiğini, buna karşılık, hayvansal yağ içeren domuz yağının bile yüzde 40 oranında doymuş yağ içerdiğini söyledi.

Profesör Michels, “Hindistan Cevizi Yağı ve Diğer Beslenme Hataları” başlıklı 50 dakikalık konuşmasında, en çok yapılan hatalara dikkat çekti 
Profesör Michels, hindistan cevizi yağının oda sıcaklığında katı hale geldiğini ve yüzde 80'den fazla doymuş yağ içerdiğini, buna karşılık, hayvansal yağ içeren domuz yağının bile yüzde 40 .


Amerikan Kalp Derneği, geçen yıl yüksek doymuş yağ içeriği nedeniyle, hindistan cevizi yağının, kalp hastalığına neden olduğu bilinen kötü kolesterolü veya LDL'yi yükselttiğini açıklamıştı. Sertifikalı beslenme uzmanlarının sadece yüzde 37'si hindistan cevizi yağının sağlıklı olduğunu kabul etti. Amerikan Kalp Derneği, halkın kanola, aspir, ayçiçeği veya zeytinyağı gibi doğal olarak oluşan bitkisel yağları tercih etmesini tavsiye etti.

Amerikan Kalp Derneğinden yapılan bir açıklamada, günde 2,000 kalori tüketen birinin, yaklaşık 11 ila 13 gram doymuş yağ aldığı belirtilmişti. Federal Ulusal Besin Veri Tabanı'na göre ise bir çorba kaşığı hindistan cevizi yağı 11 gramdan fazla doymuş yağ içeriyor. Bu, Amerikan Kalp Derneği'nin tavsiye ettiği günlük limitin neredeyse tamamı.



Dr. Robert Segal, “Eğer hindistan cevizi yağı kullanıyorsanız mutlaka kolesterolünüzü kontrol ettirmelisiniz. Hindistan cevizi yağı, sindirmekten ziyade cilt sağlığı için kullanılması daha iyidir" açıklamasında bulundu.

 Amerikan  Kalp Derneği, halkın kanola, aspir, ayçiçeği veya zeytinyağı gibi doğal olarak oluşan bitkisel yağları tercih etmesini tavsiye etti.

Bu konuyla ilgii Selahattin Dönmez in yazısını da okumanizi isterim 

Selahattin Donmezin açıklaması :


KAN YAĞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR: Kan lipid profili, sağlık açısından büyük önem taşır ve tükettiğimiz yağ çeşidinden etkilenir. Beş ila sekiz hafta süren sekiz farklı klinik çalışmada Hindistan cevizi yağının, doymuş yağ kaynağı olan tereyağı ve doymamış yağ kaynağı olan zeytinyağı ve aspir yağı ile karşılaştırıldığında toplam kolesterolü artırdığı saptanmış. Tereyağı ile karşılaştırıldığında ise kan kolesterol düzeyini daha az artırdığı görülmüş. Yapılan bazı araştırmalarda ise karşıt bir sonuç elde edilmiş, yüksek miktarda Hindistan cevizi yağı tüketen bireylerin iyi huylu kolesterol olarak isimlendirilen HDL kolesterol seviyelerinin arttığı ispatlanmış. Ancak araştırmalar bu etkinin sadece Hindistan cevizi yağına özgü olmadığını, diğer doymuş yağların da HDL'yi artırma etkisinin olduğunu göstermekte. Bu nedenle Amerikan Kalp Birliği doymamış yağlardan zengin soya ve zeytinyağının hem LDL'yi düşürücü hem de HDL'yi yükseltici etkiye sahip olması nedeniyle Hindistan cevizi yağından daha iyi bir seçenek olduğunu savunmakta.



BİTKİSEL KATI YAĞ İÇERİYOR: Hindistan cevizi yağı, oda sıcaklığında katı formda bulunan bir yağ çeşidi. Bu nedenle bitkisel katı yağ olarak da adlandırılıyor. Yani sağlıksız hayvansal yağlar gibi etkiye sahip bir kimyasal form içeriyor. Bitkisel kaynaklı doymuş yağların, kalp sağlığına zemin oluşturan kan biyokimyasını bozduğu biliniyor.
KALP HASTALIĞI İÇİN RİSK: Doymuş yağların kalp damar hastalıkları için büyük risk olduğunu belirten Amerikan Kalp Birliği'nin 2011 yılında yayınlanan değerlendirme çalışmasına göre, doymuş yağ oranının azaltılmasının kalp hastalığından ölüm üzerinde hiçbir etkisi olmadığı belirlenmişti. Aynı araştırmada, doymuş yağların yerine doymamış yağlar konulduğunda, kardiyovasküler hastalık riskinin yüzde 14 azaldığı da bulunmuştu. Amerikan Kalp Birliği bu bağlamda; günlük alınan doymuş yağın, günlük alınan enerjinin (kalorinin) yüzde 6 oranında olması veya 2000 kkal bir diyet için 13 gramdan daha az olmasını öneriyor. Buna karşılık bir yemek kaşığı (14 gr) Hindistan cevizi yağı, 12 gr doymuş yağ içermekte ve günlük önerilen miktarı neredeyse tamamlamakta.



ANTIENFLAMATUVAR ETKİSİ: Harvard Üniversitesi Beslenme ve Halk Sağlığı Bölümü üyesi Walter C. Willett; bitkisel yağların, bahsedilen yağ asitlerine ek olarak başka molekülleri de içinde bulundurduğunu vurguluyor. Polifenoller, flavonoidler gibi antioksidan ögeleri içeren Hindistan cevizinin enflamasyonu önleyerek diyabet, obezite, kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalıkların önüne geçebileceğini savunan araştırmalar bulunmakta. Fakat bunun tam tersi diyabet hastalarında enflamasyonu artırabileceğine dair çalışmalar da var.



STEROL İÇERİĞİ YANILTMASIN: Hindistan cevizi yağı antioksidan etkiye sahip, kolesterolü taklit eden ve kolesterol emilimini engelleyen bir bileşik olan bitkisel sterollerini içerir. Ancak bu fitosterol içeriğinin sağlığa yararını görmek için Hindistan cevizi yağını birkaç yemek kaşığı tüketmek yeterli değildir. Ayrıca markette satılan Hindistan cevizi yağları çoğunlukla rafine formda olduğundan antioksidan özelliğini büyük ölçüde yitirdiğini de unutmamak gerekir.



ZAYIFLATMIYOR: 2018 Haziran'da European Journal'da yayınlanan bir çalışma her gün yenilen bir yemek kaşığı Hindistan cevizi yağının kilo sorunu yaşayan gençlerde metabolizmayı hızlandırmadığını kanıtlıyor. Ayrıca unutmayın, diğer yağlar gibi Hindistan cevizi yağının da kalorisi yüksek.
YAN ETKİLER OLUŞTURABİLİYOR: Hindistan cevizi yağı tüketmeniz sindirim sisteminizin doğru çalışmasını etkileyerek yan etkiler de doğurabiliyor. Alternative Medicine adlı tıp dergisinde yayınlanan çalışmada bir yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı tüketenlerde hafif ishal, karın ağrısı, kusma şikayetlerinin oluştuğu hatta bu olumsuz etkilerin özellikle açken tüketimde oluştuğu bildirilmiş.



LAURİK YAĞ ASİDİ, BİLİNENİN AKSİNE YAĞ YAKMIYOR
Hindistan cevizi yağını farklı kılan en önemli özellik, en baskın yağ asidi türü olan laurik asit içeriği. Popüler iddialar; laurik asidin, tokluğu artırdığı, yağ depolanmasını önlediği ve metabolizmanın hızlanmasına neden olduğu yönünde. Laurik asit yapısal olarak orta zincirli bir yağ asidi ve sindirim sonrasında herhangi bir taşıyıcıya gerek duymadan direkt olarak hücre içerisine taşınma özelliği ile daha uzun zincirli yağ asitlerinden farklılaşmakta. Ancak Hindistan cevizinde diğer orta zincirli yağlar olan kaprik ve kaprilik asit, laurik aside oranla daha düşük oranda bulunur. Bu iki yağ asidinin daha etkin bir şekilde metabolize edildiği ve yağ olarak depolanma kapasitesinin az olduğu da bilinmekte. Sonuç olarak laurik asit içeriğinin, kaprik ve kaprilik aside kıyasla daha yüksek olması, sağlığa yararını gölgeliyor.

Kaynak:  https://www.google.de/amp/s/m.sabah.com.tr/yazarlar/cumartesi/selahattin-donmez/2018/10/06/hindistan-cevizi-yagi-mucize-degil/amp

Tüketip tüketmemek sizlere kalmış.Çünkü bilim dünyasında profesör ile karşıt düşüncede olan bir çok kişide var.Ama en azından haberiniz  iyice düşünün derim...




Yorumlar

  1. Hindistan cevizinin suyunu içmeyi severim. Yağını hiç denemedim. İçi de lezzetli. Yağ konusu için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy evet çok lezzetlidir.
      Sevgiler canim😀❤

      Sil
  2. cilt ve saç için gerçekten faydalı. bir sayfada kakao ve bal ile doğal nutella yapımı tarifi vardı yapmayı planlıyordum. iyi ki yapmamışım. bilgi için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildin için çok faydasını görüyorum canim.Yine de iyi arastirmak lazim.
      Sevgiler😀

      Sil
  3. Ben What the Health belgeselini izledikten sonra Amerikan kalp saglıgı derneğinin önerdiği hiçbirşeyi dikkate almıyorum kuzu.Fazla tüketilmesi tabiki zararlıdır ama hindistan cevizi yagının aksine saglıklı olduğunu düşünüyorum.💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben izlememiştim.Ama tahmin ediyorum canim.Doymus yağ oranını okuyunca kafam.karisti.Aman ne bilim hergün yeni birşey çıkıyor:)

      Sil
  4. İyice saçmaladılar(: doğadan gelen her şey yararlıdır,azı karar çoğu zarar diye bir söz vardır. Sağlıklı pankek yaparken tavaya koyduğum yağ hındıstan cevizi yağıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanı kime knanacagimizi şaşırıyoruz.Ama yinede kulak ardı da etmemek lazım.Ne yiyecegimizi sasirdik :)

      Sil
  5. Ben kabizligima iyi geliyor diye kahveme koyuyorum arada ama cay kasiginin ucu kadar. Abartmamak gerekir tabii yag sonucta. Zeytinyagi bile yararli diyecmillet nerdeyse bardakla icecek 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahvede hic tatmamistim.Degisik bir aroma verir.
      Haklisin2 Her duyulanida yapmamak lazım:))

      Sil
  6. Hindistan cevizi yağının bence dışarıdan kullanmak en iyisi. Ya da bırakalım da tropik bölge insanı tüketsin. Çünkü onların dnasına daha uygun bir yiyecek. Bizim dnamız için ayçiçek, zeytinyağı, fındıkyağı ve tereyağı en uygun olanlardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin düşünce tarzın çok doğru aslında.Ama malesef artık kendi uretebilecegimiz ürünleri bile dışardan temin eder duruma geldik.

      Sil
    2. Kesinlikle bu fikre katılıyorum.Hindistan cevizi ülkemizde yetişmiyor ve biz bununla büyümedik.Sonradan girdi yaşantımıza.Sonuçlarını bilmediğimiz şeyleri tüketmekten yana değilim.Mis gibi zeytinyağımız, tereyağımız var.

      Sil
    3. Aynen canim. Bildiğimizden şaşmamak lazim

      Sil
  7. offff benim de bi sürü arkadaşım kullanıyor
    şiddetle tavsiye diyorlar her zaman da
    bunu okumalılar
    güzel bir yazı olmuşcanım
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evert çünkü çok popiler.Ama açıklamalar kafa karıştırıcı. Insanın aklına herşey geliyor canim.

      Sil
  8. Ya ben de kullanıyordum demek zararlıymış..En iyisi bırakmak o zaman.Dediğin gibi sadece saç ve cilt için kullanmak en iyisi canım.Bu yararlı bilgi paylaşımın için teşekkürler İnciciğim ❤

    YanıtlaSil
  9. Açıklamanın tersini savunanlara var.Ben artık yemiyorum. Ama farklı kullanım alanlarında yararı var.
    Yorumun için ben teşekkür ederim canım ♥️

    YanıtlaSil
  10. faydalı bir paylaşım olmuş, sevgiler.....

    YanıtlaSil
  11. artık neye inanacağımıza şaşırdık doğrusu..

    YanıtlaSil
  12. ben kiç denememiştim denemiyeyim de bari en iyisi...

    YanıtlaSil
  13. Bugün mucize deniliyor yarın tüketmeyin. Sadece bunun için değil tabi. Doğru bildiğimiz herşey yanlış yahuuu :))))

    YanıtlaSil
  14. Devamlı kullandığım bir şey ve okuyunca ister istemez şaşırıyorsun,vazgeçmek biraz zor olacak gibi 🤣 Bu arada bloğunuzu çok beğendim,takipteyim.🍀🍀

    YanıtlaSil
  15. Hiç böyle bir şey duymamıştım şaşırdım yani hep zararsız olduğunu bildiğimiz bir nimet oysa ki zararlı deniliyor. Bu bilgiyi bizle paylaştığınız için teşekkür ederim...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  16. Gerçekten hiç bilmediğim bir bilgi idi. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  17. Saç ve cilt bakımı için kullanmaya devam...
    :)

    YanıtlaSil
  18. Ben hiç tüketmedim; ama çok şaşırdım. Çok faydalı bir bilgi, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  19. Yanlış bilinen gerçekler adına güzel paylaşım olmuş. ben yine de zararı miktarında saklıdır diyenlerdenim. Yararlı paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Göz Rengini Kalıcı olarak Değiştirmek

Allah Allah daha kim bilir ne duyacağız deyip başlıktaki konuya giriyorum. Sabah programlarına bakarken çok ilginç bir şey öğrendim.Meğer göz Rengimizi kalıcı olarak değiştirebiliyormuşuz.Bir oyuncu kahve rengi gözlüyken şimdi açık mavi gözlere sahip olmuş. Seren Serengil de bir kaç ton göz rengini açtırdığını anlatıyordu.Özelliklede çok tehlikeli bir ameliyat olduğunu ifade etti. Türkiyede bunu şuan yapan tek bir yer varmış. Şimdi bunu duyup gençlerimiz abuk sabuk yerlerde yaptırmaya kalkmaz inşallah... İnternetten biraz daha konuyu araştırınca bu ameliyatın ABD çok popüler olan bu ameliyatı hiç bir sağlık örgütü  önermiyor olduğu yazıyor.  Bunla ilgili bir haberde  var.İstanbul da 17yaşındaki bir genç kız 25bin ödeyerek  yetkisi olmayan bir sağlık kurumunda bu ameliyatı olmuş ve ameliyattan sonra durımu kötüleşince başja bir hastanede gözetim altındaymış.Şimdide kör olmaya riski varmış. Peki Lumineyes ameliyatı nasıl yapılıyor : Bir lazer işlemi ile irisin üst

Blogger Mimi

Yayınladığım  blog yazılarıma bakarken aklima herkesin keyifl alacağıni düşündüğüm bir mim geldi . Tüm sorulara cevap verirken belli sorular da yazınızın linkini paylaşmayı unutmayalım  :) Sorulara gelince 1- Blog dünyasına nasıl adım attın ?Hadi anlat bize . 2010 yılında ilk oğluma hamileyken blog yazmaya başladım. Önceleri  arada bir yazıyordum.Sonra alışkanlık yaptı ve düzenli  olarak yazılarımı yayınlamaya başladım 😊 2- Bloğunu kısaca tanıt desem  neler söylemek istersin ? Benim blogum bir  gökkuşağı misali. Her alanda yazı yazıyorum. Aslında canım ne isterse onu yazıyorum .Kişisel gelişim, sağlık kiloverme,annelik,psikoloji,toplumlar,Google,yemek,günlük, içsel çözümlemeler.. 3- Yazarken olmazsa olmazların nelerdir? Yazarken gerçekten isteyerek yazmam gerekiyor. Yanı sırf yazı yayınlamak için yazı yazamıyorum. Bir ara uzun bir ara vermiştim.Araya yazı gir Inci dedim.Ama  günlerce yazamadım. Yazmak içten gelince devamı  geliyor. Yazarken sessiz bir ortam  yada yalnız

Haftada 20 kilo verdiren süper diyet

Bir haftada 20 kilo  verdiren diyet? Ay da 20 kilo  verdiren hızlı diyet  listesi? Internette süper kilo verme süreciyle ilgili listelerle taşıyor. Bir haftada 20 kilo vermekte çoğumuz için çok uygun olurdu.. Millet bir  coşmuş ki heralde bu kadar kısa zamanda  20 kilo verebileceğine inanıyor. Listenin içine girip baktığınız zaman ,listede yazanlar size çok tanıdık geliyor.. Lütfen bu gibi başlıklara kanmayın Zaten bu kadar kısa bir zamanda bu kilolar verilemediği gibi sağlığınızdan olmayın. Çok hızlı verilen kilolar aynı şekilde çok hızlı bir şekilde  geri alınıyor. Boşuna metabolizmanızı  bozup fazla yağ almayın. Herkesin metabolizması farklıdır. Sizi en iyi bilen yine sizsinizdir.Neyi çok tüketirseniz  kilo alacağınızı siz bilirsiniz. Artık bunu bilmeyen yoktur. Bol su için Hareket edin Spor yapın Öğünlerinizi geçiştirmeyin Yeşil sebze ,salata tüketin Şekerden,tuzdan uzak durun Karbohidrat hiç tüketmeden olmaz. Ama yediğiniz saatlere dikkat edin. Az porsiyonda