Ana içeriğe atla

Insan Kaynakları Şirketleri : 1 CV Üzerinden Ilk Eleme (Meydan Okuma 22.gün)



22. İnanıyorum bu yazı faydalı olacak, bildiğin şeyler hakkında ipucu verebilirsin. Ne bileyim mutfak ipuçları ya da fotoğraf ile ilgili ya da şu an hiç aklıma gelmeyen birşeyle ilgili.. İpuçları hayati önem taşırlar, içlerinde deneyim barındırırlar..


Meydan okumanın 18.günü Is Görüşmesinde Ilk izleniminiz nasıl olmalı, ve bundan sonraki aşamalar nelerdir diye  bir paylaşımım olmuştu. 
Yazı için burayı tıklayabilirsiniz. Konuya ilgi yoğun olunca bugün ki konumuda yazının devamı  niteliğinde yazdım..

Meydan okuman Insan Kaynakları Şirketleri  : 1 CV Üzerinden Ilk Eleme


En iyi bildiğim konulardan biri ise alımdır.
Çok yoğun bir şekilde Insan Kaynakları firmasında işe alım bölümünde İşe alım Uzmanlığı,çağrı merkezinde Takım liderliğiyle beraber alım öncesindeki tüm aşamalarda bulunmuş biri olarak ,işe girerken hazırlayacağınız CV nin önemi ile ilgili sizlere yardımcı olabileceğini düşündüğüm bir kaç bilgi paylaşmak istiyorum .


Günümüzde   şirketlerin büyük  çoğunluğu işe alım süreçlerini  Insan Kaynakları danışmanlık  firmalarına  yaptırıyorlar.
Şirketler  hem  iş  yüklerini  azaltıyor hemde zaman açısından büyük  kazanç sağlıyorlar .
Peki Insan Kaynakları firmaları neler yapıyor.Biz Cv mizi doldurup yolladıktan sonra hangi aşamalardan geçiyoruz. 

1. Cv nizin başvurduğunuz pozisyon özelliklerine  uygun olup  olmadığına bakılır.
Örneğin :Başvurduğunuz ilan tecrübeli Satış Temsilciğiyse bu konuda CV nizde ki tecrübeleriniz kontrol edilir.

2 .Cv üzerinde  yazdığınız  her şey  çok önemlidir. O yüzden  lütfen  Cvlerinizi hazırlarken  çok dikkat edin.Mülakat görüşmeniz de CV üzerinden ilerleyeceğiniz için yanlış bilgi yazmayın.Yoksa görüşme sırasında zor duruma düşersiniz.

3. Cv üzerindeki resminiz, resmi makamlara ulaştığını unutmayın.Resim yüzünden kimse ilk elemede sınıfta kalmayı istemez.

4. Uygun görülen adaylarla yapılan telefon görüşmesi: Başvurduğunuz firma tarafından aranarak bir kaç  soru cevap şeklinde siz farkında  olmadan bir mulakattan geçersiniz.
Burada dikkat edilecek noktalar :
Burda ses tonunuz
Konuşma adabınız
Verdiginiz bilgilerin doğruluğu gibi bir çok etkene de  dikkat edilir..

Bazı kisiler telefon görüşmesini önemsemez.Eğer böyle bir tavır içindeyeyseniz  baştan kaybedersiniz.Çünkü siz farketmesiniz de karşı taraf bunu çok çabuk algılıyor ve görüşmeye  çagrilmazsınız.


Bu aşamalardan geçtikten sonra olumlu bulunan adaylara, görüşme sonunda yada bir kaç saat içinde  ilk mülakat için görüşmeye davet edilir..


Bu aşamadan sonra Mülakat süreçleri başlar. Hadi kolay gelsin 😊


Yorumlar

  1. Cv hazırlamak zor iş teşekkür ederiz paylaşım için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazırlarken çok dikkatli ve titiz olunması gerekiyor. Verilen bilgiler doğru olmalıdır.

      Sil
  2. Cv den geçiyorlarsda encok mülakatta takılıyor insanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CV den geçme ilk aşama. Mülâkat sırasında ses tonu ve sorulara kısa ama akıllı cevaplar vermek çok önemli.

      Sil
  3. Cv, insan kaynakları felan görünce bir bakayım dedim :) vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim... Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  4. çok önemli ve faydalı bilgiler..teşekkür ederiz...

    YanıtlaSil
  5. Telefon konuşmalarının da bir nevi ön eleme olabileceğini hiç düşünemezdim. Gerçi herkes adabıyla konuşmaya gayret eder ama belki biraz daha dikkatli olunabilir. Güzel bir tüyo. Teşekkürler İnci'cik :))

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş. Tebrikler

    YanıtlaSil
  7. Çok faydalı bilgiler paylaşmışsının ama perdenin bu tarafındaki insanlar sanki çok umutsuzlar. Bir tanıdik olmadan güzel bir iş bulamayacaklarını kanıksamışlar gibi...

    YanıtlaSil
  8. gençların dikkate alacağına eminim bu konuları

    YanıtlaSil
  9. çocuklarıma lazım olacak bir-iki sene sonra. zor işler.

    YanıtlaSil
  10. Hepsi de oldukça faydalı bilgiler, ellerinize sağlık. Telefon konuşmaları bence de epey önemli ilk görüş için..

    YanıtlaSil
  11. Tecrübelerinizi bizimle paylaşmanız güzel olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel tecrübeler ve ipuçları. Çok teşekkürler İnci'cim

    YanıtlaSil
  13. Devlet memuru olarak gerçekten çok bilgimin olmadığı bir konu değişik geldi,teşekkürler.....

    YanıtlaSil
  14. Güzel bir konu olmuş gerçekten teşekkür ederiz, soru tam olarak amacına ulaşmış ve uzmanlık konusu sayesinde biz de bilgi sahibi olmuşuz :)
    Peki bakılan CV kriterlerinde imla yok mu imla? Bir tek ben mi takılıyorum bu konuya :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Göz Rengini Kalıcı olarak Değiştirmek

Allah Allah daha kim bilir ne duyacağız deyip başlıktaki konuya giriyorum. Sabah programlarına bakarken çok ilginç bir şey öğrendim.Meğer göz Rengimizi kalıcı olarak değiştirebiliyormuşuz.Bir oyuncu kahve rengi gözlüyken şimdi açık mavi gözlere sahip olmuş. Seren Serengil de bir kaç ton göz rengini açtırdığını anlatıyordu.Özelliklede çok tehlikeli bir ameliyat olduğunu ifade etti. Türkiyede bunu şuan yapan tek bir yer varmış. Şimdi bunu duyup gençlerimiz abuk sabuk yerlerde yaptırmaya kalkmaz inşallah... İnternetten biraz daha konuyu araştırınca bu ameliyatın ABD çok popüler olan bu ameliyatı hiç bir sağlık örgütü  önermiyor olduğu yazıyor.  Bunla ilgili bir haberde  var.İstanbul da 17yaşındaki bir genç kız 25bin ödeyerek  yetkisi olmayan bir sağlık kurumunda bu ameliyatı olmuş ve ameliyattan sonra durımu kötüleşince başja bir hastanede gözetim altındaymış.Şimdide kör olmaya riski varmış. Peki Lumineyes ameliyatı nasıl yapılıyor : Bir lazer işlemi ile irisin üst

Blogger Mimi

Yayınladığım  blog yazılarıma bakarken aklima herkesin keyifl alacağıni düşündüğüm bir mim geldi . Tüm sorulara cevap verirken belli sorular da yazınızın linkini paylaşmayı unutmayalım  :) Sorulara gelince 1- Blog dünyasına nasıl adım attın ?Hadi anlat bize . 2010 yılında ilk oğluma hamileyken blog yazmaya başladım. Önceleri  arada bir yazıyordum.Sonra alışkanlık yaptı ve düzenli  olarak yazılarımı yayınlamaya başladım 😊 2- Bloğunu kısaca tanıt desem  neler söylemek istersin ? Benim blogum bir  gökkuşağı misali. Her alanda yazı yazıyorum. Aslında canım ne isterse onu yazıyorum .Kişisel gelişim, sağlık kiloverme,annelik,psikoloji,toplumlar,Google,yemek,günlük, içsel çözümlemeler.. 3- Yazarken olmazsa olmazların nelerdir? Yazarken gerçekten isteyerek yazmam gerekiyor. Yanı sırf yazı yayınlamak için yazı yazamıyorum. Bir ara uzun bir ara vermiştim.Araya yazı gir Inci dedim.Ama  günlerce yazamadım. Yazmak içten gelince devamı  geliyor. Yazarken sessiz bir ortam  yada yalnız

Haftada 20 kilo verdiren süper diyet

Bir haftada 20 kilo  verdiren diyet? Ay da 20 kilo  verdiren hızlı diyet  listesi? Internette süper kilo verme süreciyle ilgili listelerle taşıyor. Bir haftada 20 kilo vermekte çoğumuz için çok uygun olurdu.. Millet bir  coşmuş ki heralde bu kadar kısa zamanda  20 kilo verebileceğine inanıyor. Listenin içine girip baktığınız zaman ,listede yazanlar size çok tanıdık geliyor.. Lütfen bu gibi başlıklara kanmayın Zaten bu kadar kısa bir zamanda bu kilolar verilemediği gibi sağlığınızdan olmayın. Çok hızlı verilen kilolar aynı şekilde çok hızlı bir şekilde  geri alınıyor. Boşuna metabolizmanızı  bozup fazla yağ almayın. Herkesin metabolizması farklıdır. Sizi en iyi bilen yine sizsinizdir.Neyi çok tüketirseniz  kilo alacağınızı siz bilirsiniz. Artık bunu bilmeyen yoktur. Bol su için Hareket edin Spor yapın Öğünlerinizi geçiştirmeyin Yeşil sebze ,salata tüketin Şekerden,tuzdan uzak durun Karbohidrat hiç tüketmeden olmaz. Ama yediğiniz saatlere dikkat edin. Az porsiyonda