Ana içeriğe atla

Iyi niyetli olmak! Işte bütün mesele bu !!!




Sen ne kadar iyi olursan ol  etrafta iyi niyeti suistimal etmek için zaman kollayan çok insan var.
Bu insanları hiç uzaklarda aramayın.Yakınınıza  bakın! Bazen bir dost,bazen akraba,bazen bir sevgili, bazen güvendiğiniz bir sığınak...
Işte siz yakın görürken karşınızda ki kişi sizinle aynı duygu içinde olmuyor. Siz bunu ancak yaşanacak bir olay sonrasında öğreniyorsunuz.Belki üzülürsünüz ama şunu unutmamak gerekir ku zararın neresi den dönerseniz kârdır.
Icinde iyilik olan,vicdanlı olan kimse art niyet taşımadan, kötüyü düşünmeden yardım eder.Çünkü  ufak hesaplar yaparak  hareket etmeyi,düşünmeyi bilmez.Aptal değildir ama iyilik olsun,bir faydam dokunsun der...
Sonra hayat herzamanki gibi bak  yaptıklarının karşılığı bu der ve bir kere daha yüzüne iyinetin sonucu bu der...Burda yapılacak en doğru şey , yine mi aynı hata diye kendinize kizmamak.Evett bu yasanilan ilk degil.Ama sizin icinizde yok.
Icten pazarlıklı yaparak hayatiniza o şeklilde,işinize  gelir şeklilde yön veremezsiniz.Bazen yaşanılması gerekecek ve ögrenilenler cepe konulacak ve yola devam edeceksiniz.
Yüreğiniz temiz oldukça belki tekrar kandıracaksınız ama olsun.
Inanc sağlam olduktan sonra kötünün sonu bellidir..

Ister egolu,istersen yalancı, ister kurnaz, ister içten pazarlıklı vb siz nasıl kabul ediyorsanız bu sıfatları hakeden sayısızca insan var.
Şimdi oldukları gibi gelecekte de olmaya devam edecekler.
Yinede iyilik yap denize at sözünden yola çıkarak siz siz olun kendinizden ödün vermeyin. Evett pişmanlık, kırgınlıklar  olacak ama siz içinizden iyi olmaya devam edeceksiniz.
Merhametli olmak bu demektir...

Allah karşımıza hep iyi insanlar çıkarsın
Sevgiyle.....

Yorumlar

  1. An interesting post!!

    Have a good week end!!

    YanıtlaSil
  2. İyi olmaktan ziyade yaşanılanlardan sonra hala iyi kalabilmek çok önemli... Hep iyi insanlar çıksın karşımıza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. Ne olursa olsun insan yaşadıklarından etkilenmeden aynı kalabilmeli.
      Sevgilerimle

      Sil
  3. Inanc sağlam olduktan sonra kötünün sonu belli sözüne katılıyorum.Herkes yaptığını elbet bulur ilahi adalet

    YanıtlaSil
  4. Bu tür insanları çevremde istemem ben hemen şutlarım akraba bile olsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En doğrusu canım.Negativ olan ne varsa uzak olsun bizden😊

      Sil
  5. Karsiliksiz iyilik yapmak güzeldir ancak iyiniyeti de suistimal etmemek gerekir. Bu yaşıma kadar karşılıksiz yaptığım iyiliklerde o kadar suistimale uğradım ki artik kendimi kullandırtmıyorum ve bunu yaptığını hissettigim insanlarla arama mesafe koyuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insan yasarak öğreniyor. Sanırım suistimaller sayesinde daha olgunlaşıyoruz.Mesafe koyman en doğrusu.Yoksa iyi niyeti kaldıramayan insanlar var.

      Sil
    2. Yani iyi olalim ama enayi olmayalim 😂. Biliyorsun toplumumuzda insani enayi yerine koymaya calisan cok var. Paranla bile rezil olursun. Mesafe koymazsak ne hayatta ne cok zaman gecirdigimiz blog dünyasinda rahat edemeyiz. Sevgiler canim.

      Sil
  6. Amin . İyilik içimizde oldu mu suistimal de edilse bize zarar vermez

    YanıtlaSil
  7. İyilik zaten karşılık beklemeden yapılana denir, ben de şu yaşıma kadar öyle bildim hala da öyle biliyorum. Karşılık bekleyerek yapılan iyilik 'iyilik' olmaz, çıkarına göre davranmak olur, Ama kime karşılıksız iyilik yaptıysam, nankörlük olarak bana geri döndü. Kediler, köpekler hariç tabii...onlar yapılan iyiliğe asla nankörlük yapmıyorlar. Bize elektrik, su olarak geri dönmüyor hatta maddi olarak götürüyor, zorda kalıyoruz ama olsun. Sonunda bir şekilde yine toparlıyoruz. :) Şu yaşımda şunu öğrendim ki, kimseyle samimi olmamak en iyisi...bir de dobra insanlar sevilmiyor...istiyorlar ki, ne yaparlarsa yapalım bir kap gibi suyun biçimini alalım...kapris, naz...her şeye eyvallah diyelim...ben yapamıyorum arkadaş....ben buyum...istikrar istiyorum her tür ilişkimde komşu olsun, blog arkadaşı olsun, akraba olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mujde Ablam,
      insanlari tanışınca hayvanlara yakın olmak en doğrusu .Blogda olsun heryerde bu tip insan çok.Ee biz kazık yemeye devam ediyoruz.
      Bende istikrar ve güven istiyorum. Ama biliyorum ki bu çok zor.Zaman ve dostluk,iyilik kavramını çok farklı algılayanlar var.
      Insanları tanıdıkça yalnızlık güzelleşiyor.
      Sevgilerimle

      Sil
  8. Umarım hep iyilerle karşılaşırız :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Inşallah...Biz iyi düşünelim, belki gerçek olur 😊

      Sil
  9. "Allah iyilerle karşılaştırsın" çok güzel bir duadır. Diğerlerinden mümkün olduğunca uzak olamak en iyisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çbi guzel bir dua..Diğerlerinden de uzak tutsun🙏🙏

      Sil
  10. O kötü niyetli 7/24 hizmette ve belki de kötü niyetli olduklarının farkında bile değiller, görev edinmişler maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görev edinip kendi kişiliklerini bu şekilde oluşturmuşlar. Ne diyelim umarım onlarda doğru Yolu bulurlar😊

      Sil
  11. GERÇEKTEN SİZE SONUNA KADAR KATILIYORUM ANCAK İNSANLARIN ÇOĞUNLUĞU KÜÇÜK HESAPLAR UĞRUNA BİR BİRLERİNİ SATIYORLAR MAALESEF. BİZ YİNE DE İYİ OLMAK İÇİN MÜCADELE EDELİM. ÇOK GÜZEL BİR YAZI İDİ. TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediginiz çok doğru. Küçük şeyler için satmak çok kolay olmuş. Eskiler daha mi bir dürüsttü diye düşünüyorum.

      Sil
    2. ESKİLER HER ANLAMDA BUGÜNKÜLERDEN DAHA İYİ İDİ BENCE DE.:)

      Sil
  12. Allah karşımıza iyi insanlar çıkarsın .

    YanıtlaSil
  13. Hello, thanks for your post. Have a nice day. Best regards Jana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hallo Jana
      Danke schön. Ich wunche Dir einen schönen Tag😊

      Sil
  14. Yapılan suistimaller sonucu ister istemez insan katılaşıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef :( Ama hep ileriye doğru bakıp, çok takılmamak en iyisi..

      Sil
  15. İş işten geçtikten sonra anlaşılıyor maalesef o iyi niyetlerin hiçbir işe yaramadığı hatta karşıdakine tamamen zayıflık olarak yansıdığı. Hayatımın şu sıralarında o kadar çok tecrübe ettim ki bu yazının ana fikrini... Sanırım kimseye zayıflıklarımızı göstermemeliyiz, artık o sonuca varıyorum ben. Ellerine geçen ilk fırsatta tam o noktaya hedef alıyorlar çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı insanlar aynen dediğin gibi..Zayıf bir yanını görünce üstüne üstüne geliyorlar.Ummadigin zamanda yaşıyorsun bunları..

      Sil
  16. Çok güzel bir yazı ablacım. Allah karşımıza iyi insanlar çıkarsın. Kötü niyetli insanlar bizden uzak olsunlar. Öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  17. Bende seninle aynı inanıştayım Er ya da geç dönüyor. Bazen biraz zaman alıyor bazende ışık hızıyla gerçekleştiğini görüyoruz 😊Biz yine denize atmaya devam edelim ve bekleyelim...

    YanıtlaSil
  18. Sizi okumak guzeldi! Kotu veya iyi niyetli insanlari onceden ayird edebilsek keske, ama malesef bu herzaman mumkun degil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke ama saklanmayı seviyorlar.Iyi düşünüp iyi olsun diyelim :)

      Sil
  19. Hayat daima iyi insanlar ile karşılaştırmıyor ama önemli olan bu durumda bile insan kalabilmek içindeki iyiliği öldürmemek.. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Içimizde ki iyiliği kolay kolay kaybetmeyiz. Umuyorum ki bu tür insanlar bizlerden olabildikleri kadar uzakta olsunlar..
      Sevgiler

      Sil
  20. Allah iyi insanların karşısına iyi insanlar çıkarsın. Diğerlerinin karşısına da kendi gibilerini. Belki sınanınca anlarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel yazmışsınız. Belki kendileri gibi olanları gördükçe yaptıkları yanlışlarında farkına vararlar...

      Sil
  21. Bir insanın gerçek dost mu yoksa iyi gün dostu mu olduğu, sıkıntılar ve zorluklar baş gösterdiğinde ortaya çıkar. Aslında zorluklar görünüşte bizi zorlasa da bazı gerçekleri ortaya çıkarır.

    YanıtlaSil
  22. Yapılan her kötülük insandan saf bir parçadır fakat iyilik emek ve vefa ister zannımca. İyi gün dostu her zaman vefa ve emek veren oluyor. Çizdiğimiz yollarda karşılaştığımız kötülüklerin iyi kalbimizin gölgesinde kalması dileğimle...🌸😊

    YanıtlaSil
  23. Amin.
    İyilik konusunda da dengeyi kaçırmamak, kendini kullandırmamak lazım. Tabi, iyiliği gelecekte bir beklentiyle de yapmamak lazım, yoksa her iki taraf içinde çok hayal kırıklığı yaşanır.
    Güzel bir paylaşım olmuş.

    YanıtlaSil
  24. KARMA da böyle diyor iyilik yap iyilik bul ve inanıyorum ben bunun gücüne...sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  25. Sanırım birçok insan aynı durumdan muzdarip olarak görünüyor. Aynı durumdan şikayetçiyim, aynı durumdan şikayetçi olan yazarları okuyorum ve aynı durumdan şikayetçi olan blog yazısına denk geliyorum. Belki de yazarları yazmaya iten sebep budur! Art niyet olmasa, içten pazarlıklı insan olmasa, kötülük olmasa nasıl bunlardan bahsecedeğiz? Gönül isterdi ki hiç olmasın ve konuşulmasın. Ancak sizi ve diğer yazarları yazmaya iten en büyük sebeplerden biri olarak görebiliriz. Eğer olmasaydılar, şimdi burada yazılarınızı okumuyor olabilirdik. Yazarı yazmaya iten sebep olarak görürsek rahatlayabiliriz. Daima iyi insanlar ve kötü insanlar olacak. İyinin anlaşılabilmesi için kötüye ihtiyaç var diyebilirim. Keşke herkes iyi niyetli olabilse derim. Ancak bilirim ki bu mümkün değil.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Göz Rengini Kalıcı olarak Değiştirmek

Allah Allah daha kim bilir ne duyacağız deyip başlıktaki konuya giriyorum. Sabah programlarına bakarken çok ilginç bir şey öğrendim.Meğer göz Rengimizi kalıcı olarak değiştirebiliyormuşuz.Bir oyuncu kahve rengi gözlüyken şimdi açık mavi gözlere sahip olmuş. Seren Serengil de bir kaç ton göz rengini açtırdığını anlatıyordu.Özelliklede çok tehlikeli bir ameliyat olduğunu ifade etti. Türkiyede bunu şuan yapan tek bir yer varmış. Şimdi bunu duyup gençlerimiz abuk sabuk yerlerde yaptırmaya kalkmaz inşallah... İnternetten biraz daha konuyu araştırınca bu ameliyatın ABD çok popüler olan bu ameliyatı hiç bir sağlık örgütü  önermiyor olduğu yazıyor.  Bunla ilgili bir haberde  var.İstanbul da 17yaşındaki bir genç kız 25bin ödeyerek  yetkisi olmayan bir sağlık kurumunda bu ameliyatı olmuş ve ameliyattan sonra durımu kötüleşince başja bir hastanede gözetim altındaymış.Şimdide kör olmaya riski varmış. Peki Lumineyes ameliyatı nasıl yapılıyor : Bir lazer işlemi ile irisin üst

Blogger Mimi

Yayınladığım  blog yazılarıma bakarken aklima herkesin keyifl alacağıni düşündüğüm bir mim geldi . Tüm sorulara cevap verirken belli sorular da yazınızın linkini paylaşmayı unutmayalım  :) Sorulara gelince 1- Blog dünyasına nasıl adım attın ?Hadi anlat bize . 2010 yılında ilk oğluma hamileyken blog yazmaya başladım. Önceleri  arada bir yazıyordum.Sonra alışkanlık yaptı ve düzenli  olarak yazılarımı yayınlamaya başladım 😊 2- Bloğunu kısaca tanıt desem  neler söylemek istersin ? Benim blogum bir  gökkuşağı misali. Her alanda yazı yazıyorum. Aslında canım ne isterse onu yazıyorum .Kişisel gelişim, sağlık kiloverme,annelik,psikoloji,toplumlar,Google,yemek,günlük, içsel çözümlemeler.. 3- Yazarken olmazsa olmazların nelerdir? Yazarken gerçekten isteyerek yazmam gerekiyor. Yanı sırf yazı yayınlamak için yazı yazamıyorum. Bir ara uzun bir ara vermiştim.Araya yazı gir Inci dedim.Ama  günlerce yazamadım. Yazmak içten gelince devamı  geliyor. Yazarken sessiz bir ortam  yada yalnız

Haftada 20 kilo verdiren süper diyet

Bir haftada 20 kilo  verdiren diyet? Ay da 20 kilo  verdiren hızlı diyet  listesi? Internette süper kilo verme süreciyle ilgili listelerle taşıyor. Bir haftada 20 kilo vermekte çoğumuz için çok uygun olurdu.. Millet bir  coşmuş ki heralde bu kadar kısa zamanda  20 kilo verebileceğine inanıyor. Listenin içine girip baktığınız zaman ,listede yazanlar size çok tanıdık geliyor.. Lütfen bu gibi başlıklara kanmayın Zaten bu kadar kısa bir zamanda bu kilolar verilemediği gibi sağlığınızdan olmayın. Çok hızlı verilen kilolar aynı şekilde çok hızlı bir şekilde  geri alınıyor. Boşuna metabolizmanızı  bozup fazla yağ almayın. Herkesin metabolizması farklıdır. Sizi en iyi bilen yine sizsinizdir.Neyi çok tüketirseniz  kilo alacağınızı siz bilirsiniz. Artık bunu bilmeyen yoktur. Bol su için Hareket edin Spor yapın Öğünlerinizi geçiştirmeyin Yeşil sebze ,salata tüketin Şekerden,tuzdan uzak durun Karbohidrat hiç tüketmeden olmaz. Ama yediğiniz saatlere dikkat edin. Az porsiyonda