Ana içeriğe atla

1 yılda giden 20 kilomun hikayesi

Yarın  19.Şubat. 2019 benim  için çok özel bir gün. Bir yıl önce 21 gün boyunca hiç şekerli  çikolatalı şeyler yememeye kendime söz vermiştim..

                
21 gün sonunda 7 kilo verip daha sonra 40 küsur gün devam ettim ve toplamda 10 kg fazla kilo verdim.Simdi bakıyorum da o zamanlar benim için ne kadar zorlu ve imkansız gibi gözüküyordu..Bir yolda toplamda 20 kg fazla kilo verdim.
Özellıkle  biz bayanlarda vücudumuz doğum olsun,farklı sebebler olsun ödem  tutuyor.Hele birde kiloluysaniz odemlerle beraber hem daha sisman hemde  daha hantal oluyorsunuz.Kendime baktığım zaman  sezeryan ile doğumundan sonra duzenli ve sağlıklı beslenmedim.Daha doğrusu sütüm çok olsun diye gereksiz şeker yükledim vücuduma.  
Normal doğumda ise çok farklı bir süreç yaşadım. Bu süreçlerde vücutta biriken ödem kolay atılmıyor.Gerçi herkese göre bu durum değişebilir. 


Böyle böyle derken kilolarda birikti ve benim  kirilma noktam 21 gun şekersiz beslenme oldu.Şekersiz  21 günde beslenme alışkanlığımı tamamen degistirdim.44 beden girerken şuanda 36_38 beden giyiyorum.

Doğal şekeri tükettim ve sporla bunu destekledim.
Bir sene sonra bugün iyiki yapmışım diyorum.Cunku okadar çok yap bozlar yapmıştım ki o kadar çok  duygusal açlığımın arkasına saklanmıştım ki.Aslinda bir cogumuzun kilo veremenesinde en onemli sebeplerden birisi.Daha once bununla ilgili yazdigim yazinin linkini buraya birakiyorum.

O zamanlar bunu anlayamıyorsunuz. Ama şimdi herşeyi çok net bir şekilde görüyorum..


Bugün kendimi hem tebrik etmek hemde belki benim gibi olan bir yerlerden başlamak için güç arayan birilerine  faydam dokunur diye bu satırları yazıyorum.

KENDI başarı hikayenizi sizden başkası yazamaz. 

Yorumlar

  1. Darısı tüm veremeyenlerin başına. Tebrikler...

    YanıtlaSil
  2. Tebrik ediyorum.Resimlerde sanki farklı iki kişi var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim. Gercektende iki farklı ben.Bazen ben bile kendimi tanıyamıyorum:))

      Sil
  3. Tebrik ederiimm, çok güzel👏🏻Nice sağlıklı günlere inşallah 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Hepimiz için sağlıklı günler olsun♥️

      Sil
  4. 20 kilo vermek iç kolay değil, inanılmaz bir başarı. Şekersiz 21 günün etkisi çok büyük ve tabi gösterdiğin irade. Duygusal açlık tespitine de sonuna kadar katılıyorum, bu konuyu çözen kişi, zaten kilo verme işini de çözmüş demektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin çok dogru&Duygusal açlık sorununu çözünce geri daha kolay oluyor.
      Aslında insan kendini gerçekten tanırsa bir şekilde başarıyor 🥰

      Sil
  5. Tebrik ediyorum canım dile kolay 20 kilo.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuşsun maşallah İnciciğim, darısı benim başıma, o kadar uzun zamandır diyet yapmaya çalışıyorum ki 5 kilo vermek istedikçe üstüne koydum:( Benim de ciddi ciddi başlamam gerek 21 gün şekersiz benim için de iyi olur. İlham verdin, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadriyeciğim çok teşekkür ederim ♥️Aslında çok kendimizi sıkmadan yapmak lazım.Ahh zamanında başla vazgeclerden çok kilo almıştım.5 kiloyu kolay verirsin canım.Belki sporlara desteklesen mesala yürüş falan daha kolay olur :)🌺

      Sil
  7. Azmin elinden hiç bir şey kurtulamaz. Az buz değil, 20 kilo... Tebrikler İnciciğim... Kolay olmamıştır eminim.

    YanıtlaSil
  8. Metabolizmana da şükür etmelisin aslında ben 21 günde max 2 kilo verebiliyorum mesela :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle cok haklısın.Herkesin metobolizmasi farklı. Önemli olan sağlıklı ve mutlu olmak♥️

      Sil
  9. Çook mutlu oldum ya önemli olan kişinin kendisini mutlu hissetmesi aynadaki görüntüsünden memnun olması :) Çok mutlu oldum çok tebrik ederim. Sağlıklı beslenmek hepimize lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizemcigim çok teşekkür ederim. Çok doğru söylediğin kişinin kendini mutlu hissettiği kilo en iyi olandir🦋♥️

      Sil
  10. Evet ben biliyorum bir ara sizin gibi bir kaç blogger bu şekersiz günleri denemişti sizin yazınızı da okumuştum o zamanlarda başarılı olmanıza sevindim kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin farklı bir beslenme şekli vardı. Ben çok katı yapmadan bu yola girmiştim.Saglikli beslwnmek ve hareket etmeyi yaşam biçimi haline getirdiğimiz zaman sanırım herşey daha kolay oluyor😁👍

      Sil
    2. Evet değişik şekillerde yapıyorlardı :) güzel oldu güzel

      Sil
  11. Bir tebrikte ben buraya bıraktım.

    YanıtlaSil
  12. Seni çok tebrik ediyorum tatlım. Bu sıra benim kiloya falan dikkat edecek durumum yok ne yazık ki. Çok moralsizim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Beydacigim.Umarım çabuk geçer. Hepimiz ara ara zor donemlerden geçiyoruz ♥️

      Sil
  13. böle daha keyfin yerinde de miiii :)

    YanıtlaSil
  14. Azmine hayranım abla harikasın! 😊

    YanıtlaSil
  15. Canım harikasın gerçekten 👏👏 ifadene azmine hayranım çok güzel bir örneksin herkese❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seçildiğim çok çok teşekkür ederim. ♥️🦋🌺

      Sil
  16. İradenin gücü ! tebrikler..

    YanıtlaSil
  17. Tebrikler. Darısı bana 😁

    YanıtlaSil
  18. Her türlü övgüyü hak ediyorsunuz, tebrikler.

    YanıtlaSil
  19. tebrikler tatlım. Şekeri bırakabilsem bende keşke

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Göz Rengini Kalıcı olarak Değiştirmek

Allah Allah daha kim bilir ne duyacağız deyip başlıktaki konuya giriyorum. Sabah programlarına bakarken çok ilginç bir şey öğrendim.Meğer göz Rengimizi kalıcı olarak değiştirebiliyormuşuz.Bir oyuncu kahve rengi gözlüyken şimdi açık mavi gözlere sahip olmuş. Seren Serengil de bir kaç ton göz rengini açtırdığını anlatıyordu.Özelliklede çok tehlikeli bir ameliyat olduğunu ifade etti. Türkiyede bunu şuan yapan tek bir yer varmış. Şimdi bunu duyup gençlerimiz abuk sabuk yerlerde yaptırmaya kalkmaz inşallah... İnternetten biraz daha konuyu araştırınca bu ameliyatın ABD çok popüler olan bu ameliyatı hiç bir sağlık örgütü  önermiyor olduğu yazıyor.  Bunla ilgili bir haberde  var.İstanbul da 17yaşındaki bir genç kız 25bin ödeyerek  yetkisi olmayan bir sağlık kurumunda bu ameliyatı olmuş ve ameliyattan sonra durımu kötüleşince başja bir hastanede gözetim altındaymış.Şimdide kör olmaya riski varmış. Peki Lumineyes ameliyatı nasıl yapılıyor : Bir lazer işlemi ile irisin üst

Blogger Mimi

Yayınladığım  blog yazılarıma bakarken aklima herkesin keyifl alacağıni düşündüğüm bir mim geldi . Tüm sorulara cevap verirken belli sorular da yazınızın linkini paylaşmayı unutmayalım  :) Sorulara gelince 1- Blog dünyasına nasıl adım attın ?Hadi anlat bize . 2010 yılında ilk oğluma hamileyken blog yazmaya başladım. Önceleri  arada bir yazıyordum.Sonra alışkanlık yaptı ve düzenli  olarak yazılarımı yayınlamaya başladım 😊 2- Bloğunu kısaca tanıt desem  neler söylemek istersin ? Benim blogum bir  gökkuşağı misali. Her alanda yazı yazıyorum. Aslında canım ne isterse onu yazıyorum .Kişisel gelişim, sağlık kiloverme,annelik,psikoloji,toplumlar,Google,yemek,günlük, içsel çözümlemeler.. 3- Yazarken olmazsa olmazların nelerdir? Yazarken gerçekten isteyerek yazmam gerekiyor. Yanı sırf yazı yayınlamak için yazı yazamıyorum. Bir ara uzun bir ara vermiştim.Araya yazı gir Inci dedim.Ama  günlerce yazamadım. Yazmak içten gelince devamı  geliyor. Yazarken sessiz bir ortam  yada yalnız

Haftada 20 kilo verdiren süper diyet

Bir haftada 20 kilo  verdiren diyet? Ay da 20 kilo  verdiren hızlı diyet  listesi? Internette süper kilo verme süreciyle ilgili listelerle taşıyor. Bir haftada 20 kilo vermekte çoğumuz için çok uygun olurdu.. Millet bir  coşmuş ki heralde bu kadar kısa zamanda  20 kilo verebileceğine inanıyor. Listenin içine girip baktığınız zaman ,listede yazanlar size çok tanıdık geliyor.. Lütfen bu gibi başlıklara kanmayın Zaten bu kadar kısa bir zamanda bu kilolar verilemediği gibi sağlığınızdan olmayın. Çok hızlı verilen kilolar aynı şekilde çok hızlı bir şekilde  geri alınıyor. Boşuna metabolizmanızı  bozup fazla yağ almayın. Herkesin metabolizması farklıdır. Sizi en iyi bilen yine sizsinizdir.Neyi çok tüketirseniz  kilo alacağınızı siz bilirsiniz. Artık bunu bilmeyen yoktur. Bol su için Hareket edin Spor yapın Öğünlerinizi geçiştirmeyin Yeşil sebze ,salata tüketin Şekerden,tuzdan uzak durun Karbohidrat hiç tüketmeden olmaz. Ama yediğiniz saatlere dikkat edin. Az porsiyonda