Ana içeriğe atla

Değişiyor, gelişiyoruz

Farkında olmasakta zaman su  gibi akıp geçiyor. Hiç birimiz eski biz değiliz .Gerek fiziksel gerek duygusal olarak  değişiyor, gelişiyoruz...

Herşey  değişip,gelişirken bizim de birşeyler yapmamız gerekiyor.Olduğumuz yerde kalırsak,değişime ayak uyduramazsak hep bir şeylerin eksikliğini hissederiz.Hani derler ya 'At gözlüğü' ile bakmayın! Farklı pencereden  bakmayi deneyin..Belli bir zaman sonra içinizde bazı şeylerin eskisi gibi olmadığının farkına varacak  bunu hissedeceksiniz. Bu değişim  sizde olumlu şeylerin olmasına vesile olacaktır. Daha  önce  gereksiz şeylere çok mu zaman harciyordunuz ?Inanın artık  hayatınıza  değer katacak oluşumlar  için  çabalamaya  başlıyor olacaksınız .
Madem bu dünyada kazık çakmayacağız o zaman kendimizin ve zamanımızı farkına  varmalıyız. Ben 34 yaşındayım  ve anlatmak istediğim  bu sürecin farkına 1 ay önce vardım  diyebilirim.Internet ve telefonsuz  geçen bir aylık Türkiye tatilimden sonra  iç benliğimde birşeylerin farklı olduğunu anladım. Daha önceleri sürekli zihnim bir çok şeyle menkul olduğu için  anlayamamıştım.
Şimdi içimde heyecan ve hedeflerini gerçekleştirmek için planlar yapan, zamanını kaliteli  geçirmek isteyen bir ben var..
 Belki yazdıklarım  kiminize saçma gelebilir  Ama iş işten geçtikten  sonra birşeyleri anlamaya çalışmak inanın dah zor olacaktır.

Ister okumuş, ister okumamış olun ya da yaşlı genç...Bunların hiç biri önemli değil. Vurdum duymazdık,üşengeçlik, tembellik çok farklı şeyler.

'Olmuyor denedim' demektense tekrar tekrar  deneyin.Yeterki çabalayın, uğraşın..

Boş kafalı insanlara vakit ayırmak yerine kendinize bir kahve yapıp  kitap okuyun.Kuru kalabalıktansa yalnızlık çok daha iyidir.

Kimseye kendinizi  ispatlamak zorunda değilsiniz.Siz önce kendiniz için bir yola çıkmalısınız. Kimimizin yolu düz, kimimizin ki engebeli olabilir!
Ama yola çıkmadan ilerisinin nasıl  olacağını  bilemezsiniz..

 Isteklerinizi ertelemeden kendiniz için  birşeyler yapın..

12.08.2019

Yorumlar

  1. Hani bir söz vardır değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Gerçekten de öyle. Son yıllarda özellikle teknoloji alanında sürekli olarak değişen bir dünya var kaşımızda. Yalnızca teknoloji alanında değil her alanda sürekli gelişip, değişiyor her şey. Bunlara ayak uydurmak ve çağı yakalamak çok önemli. Değerli bir konuya dikkat çektiniz. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediginiz gibi teknolojiyle birlikte değişim çok daha hızlı oluyor.Daha önce bilmediğimiz şeyleri öğreniyoruz.
      Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim.
      Sevgilerimle

      Sil
  2. Gerçekten öyle şu sözün beni çok etkiledi İnci Abla "Olmuyor denedim' demektense tekrar tekrar deneyin." Umarım hepimiz istediğimiz ve hayalini kurduğumuz hayata kavuşuruz. Bu güzel yazı için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Atakan seninde bu konuda çok guel bir videon var.Izlemis çok begenmistim.Hani diyorsun ya ertelemeyin !!Ertelemeden ileriye bakarak kendimize değer katmamız çok önemli.
      Sevgiler

      Sil
  3. Ne kadar güzel anlatmışsın. Değiştikçe gelişiyoruz zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim. Ne kadar cok hatirlarsak faydasi dokunur.

      Sil
  4. Zaman ve sağlık en değerli hazinelerimiz. Coşkumuzu, farkındalığımızı ve üretkenliğimizi de bu hazinelere katmayı başatabilirsek ortaya çok güzel şeyler çıkarabileceğimize eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldızcığım aslında her şeyi farkındalıkta bitiyor.Biz farkına varınca üretkenligimiz,sağlıklı olduğumuz için şükretmemiz...Değerlerimizin farkına varıp olumlu yönde ilerlemeler kaydederiz.
      Ama insanoğlu işte 😊
      Sevgilerimle

      Sil
  5. Hello, thanks for the information. Have a nice day
    xx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hello Dear,
      thank you so much.
      Have a nice dayy😊

      Sil
  6. Duymak istediğimiz, anlatmak istediğimiz sözler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duymakta anlaması zor biraz.Daha doğrusu uygulaması:))
      Sevgiler

      Sil
  7. Farkındalık ne kadar çabuk olursa, gelişim o derece çabuk oluyor İnci kızım. Bazı şeylerden uzak kalmak bazen insanın kendisini keşfetmesine yarıyor. Senin adına çok sevindim yavrum. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Ablacığım yalnızlıkta dediğin gibi bazen sanıldığından çok daha iyi oluyor. Hele ki günümüzde gereksiz kalabalıktan uzak kalmak en iyisi.Az ve öz olmak çok daha iyi.
      Sevgilerimle ❤

      Sil
  8. kesinlikle doğru yoldasın inci
    kararlarını sevdim
    denemekten hiç yılmamak lazım ve kendine odaklanarak keşfetmek lazım kendini
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatmacigim tesşükür ederim.Hepimizin zaman zaman gapmaso gerekiyor .Tabi ki vazgeçmeden :)
      Sevgiler

      Sil
  9. Zaman değiştiriyor birçok şeyi, insan da değişiyor. Dediğiniz gibi hem bedenen hem ruhen bir değişim var. Bu değişimin olumlu yönde olması da bizim ellerimizde. Tespitlerine sonuna kadar katılıyorum ve destekliyorum. Slogan şu o zaman: "Geç olmadan kendin için bir şey yap."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gec kalmadan kendin icin birsey yap👍 Tüm değişimler gelişmelerin bizlere olumlu şeyler katmasini dilerim.Farkında olunca herşey kendiliğinden gelişiyor ve değişiyor.
      Sevgiler

      Sil
  10. Hepimizin bir şekilde farkına vardığımız ama uygulamakta tereddüt ettiğimiz insanlık halleri. Ben şahsen hayatın getirdiklerini yaşıyorum. Bazen plan yaparım ama olmazsa da üzülmem oluruna bırakırım. Hayırlısı, derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzülmek yerine oluruna bırakmak ve kabullenmek gerekiyor.Ya da alacağımız dersleri alıp yolumuza devam etmeliyiz.
      Herşeyin hayırlısı olsun.
      Sevgilerimle

      Sil
  11. Dediğin çok doğru.Baska faktörlere bağlı yaşamamak lazım.Bizi olumsuz mu etkiliyor? Üzüyorlar mi ?Uzak kalmak ve hareket etmekten korkmadan yaşamak gerekiyor diye düşünüyorum.
    Son zamanlarda ortak düşüncemiz aynıysa umarım ileriye doğru bakar ve gereken şeyleri yaparız.
    Sevgiyle

    YanıtlaSil
  12. Wow, this looks lovely ♥
    A big hello from Germany!
    Hugs ♥

    YanıtlaSil
  13. Her seferinde aynı düşünceleri ve duyguları paylaşmak beni inanılmaz mutlu ediyor İnci’m❤️Türkiye’den geldigimde beri telefonu eski sıklıkla elime almıyorun,iç dünyama dönmek bana da inanılmaz iyi geldi🙏🏻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bu tutumumuzu kışında devam ettiririz😊Düşüncelerimiz, hislerimiz hep ayni.Yasasin kardeşlik ❤❤💗

      Sil
  14. Duyarlı birisiniz güzel bir yazı olmuş emeğinize saglik
    Insan düşünceleri de zamanla değişebiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Zamanla hisler olsun bur çok şey değişiyor. Dilerim ki degisimlerimiz hep ileriye doğru olur❤

      Sil
  15. Değişen zamanda akışa uymak adına esnek olup gelişime açık olmalıyız. Çok güzel bir yazı olmuş 🙂

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Göz Rengini Kalıcı olarak Değiştirmek

Allah Allah daha kim bilir ne duyacağız deyip başlıktaki konuya giriyorum. Sabah programlarına bakarken çok ilginç bir şey öğrendim.Meğer göz Rengimizi kalıcı olarak değiştirebiliyormuşuz.Bir oyuncu kahve rengi gözlüyken şimdi açık mavi gözlere sahip olmuş. Seren Serengil de bir kaç ton göz rengini açtırdığını anlatıyordu.Özelliklede çok tehlikeli bir ameliyat olduğunu ifade etti. Türkiyede bunu şuan yapan tek bir yer varmış. Şimdi bunu duyup gençlerimiz abuk sabuk yerlerde yaptırmaya kalkmaz inşallah... İnternetten biraz daha konuyu araştırınca bu ameliyatın ABD çok popüler olan bu ameliyatı hiç bir sağlık örgütü  önermiyor olduğu yazıyor.  Bunla ilgili bir haberde  var.İstanbul da 17yaşındaki bir genç kız 25bin ödeyerek  yetkisi olmayan bir sağlık kurumunda bu ameliyatı olmuş ve ameliyattan sonra durımu kötüleşince başja bir hastanede gözetim altındaymış.Şimdide kör olmaya riski varmış. Peki Lumineyes ameliyatı nasıl yapılıyor : Bir lazer işlemi ile irisin üst

Blogger Mimi

Yayınladığım  blog yazılarıma bakarken aklima herkesin keyifl alacağıni düşündüğüm bir mim geldi . Tüm sorulara cevap verirken belli sorular da yazınızın linkini paylaşmayı unutmayalım  :) Sorulara gelince 1- Blog dünyasına nasıl adım attın ?Hadi anlat bize . 2010 yılında ilk oğluma hamileyken blog yazmaya başladım. Önceleri  arada bir yazıyordum.Sonra alışkanlık yaptı ve düzenli  olarak yazılarımı yayınlamaya başladım 😊 2- Bloğunu kısaca tanıt desem  neler söylemek istersin ? Benim blogum bir  gökkuşağı misali. Her alanda yazı yazıyorum. Aslında canım ne isterse onu yazıyorum .Kişisel gelişim, sağlık kiloverme,annelik,psikoloji,toplumlar,Google,yemek,günlük, içsel çözümlemeler.. 3- Yazarken olmazsa olmazların nelerdir? Yazarken gerçekten isteyerek yazmam gerekiyor. Yanı sırf yazı yayınlamak için yazı yazamıyorum. Bir ara uzun bir ara vermiştim.Araya yazı gir Inci dedim.Ama  günlerce yazamadım. Yazmak içten gelince devamı  geliyor. Yazarken sessiz bir ortam  yada yalnız

Haftada 20 kilo verdiren süper diyet

Bir haftada 20 kilo  verdiren diyet? Ay da 20 kilo  verdiren hızlı diyet  listesi? Internette süper kilo verme süreciyle ilgili listelerle taşıyor. Bir haftada 20 kilo vermekte çoğumuz için çok uygun olurdu.. Millet bir  coşmuş ki heralde bu kadar kısa zamanda  20 kilo verebileceğine inanıyor. Listenin içine girip baktığınız zaman ,listede yazanlar size çok tanıdık geliyor.. Lütfen bu gibi başlıklara kanmayın Zaten bu kadar kısa bir zamanda bu kilolar verilemediği gibi sağlığınızdan olmayın. Çok hızlı verilen kilolar aynı şekilde çok hızlı bir şekilde  geri alınıyor. Boşuna metabolizmanızı  bozup fazla yağ almayın. Herkesin metabolizması farklıdır. Sizi en iyi bilen yine sizsinizdir.Neyi çok tüketirseniz  kilo alacağınızı siz bilirsiniz. Artık bunu bilmeyen yoktur. Bol su için Hareket edin Spor yapın Öğünlerinizi geçiştirmeyin Yeşil sebze ,salata tüketin Şekerden,tuzdan uzak durun Karbohidrat hiç tüketmeden olmaz. Ama yediğiniz saatlere dikkat edin. Az porsiyonda