Ana içeriğe atla

Neden Ambalajlı Süt?

 

Çocukluğumda en sevdiğim şeylerden biri de  ben okuldan geldikten sonra yemeğimi yerken kapının çalması, sütçünün gelmesi ve annemin tencerelere doldurttuğu sütü kaynatmasıydı.  Niye derseniz, mis gibi tazecik sütü kaynadıktan sonra ılıtıp lıkır lıkır içmeyi çok severdim. Her ne kadar kaymağını ayırsam da o kaymak sonra birikir, kahvaltıda balla kavuşur, ekmeğime konardı. 

 

Sonra aradan yıllar geçti. Ben büyüdüm. Haliyle biraz azalttım süt içmeyi. Ama yine de hiç vazgeçmedim süt sevgimden. 

Eskisi gibi sütçü gelmiyor kapıya ama her yerde açıkta satılan süt görmeye başladım.  Neredeyse her köşe başında açık süt bidonları var. Her ne kadar kaynamış sütü bardağa koyup ılıttıktan sonra içmeyi özlesem de açıkçası ben açık süt almıyorum. Çünkü güvenemiyorum. Sizde de öyle mi? 

Açık sütlerin nereden geldiğini tam bilmiyorum. Bunca virüs, bakteri, mikrop ortalıkta dolaşırken ben bu sütleri güvenip alamıyorum. Bu konuda biraz araştırma da yaptım. Açık süt hakkında öğrendiklerim bu konudaki şüphelerimi haklı çıkardı. 

 

Öncelikle en şaşırdığım nokta şuydu; açık süt aldığımızda evde kaynatırken besin değerinde ve vitaminlerinde ciddi kayba neden oluyoruz. Zaten çocuklar ve yaşlılar sütü özellikle besin değeri için tüketiyor. Onu  da neden kaybedelim ki?  Ayrıca ambalajlı UHT ve pastörize sütler kontrollü bir şekilde ısıl işlemden geçtiği için besin değerini korurken, insan sağlığına zararlı mikrop ve bakterilerden arındırılıyor. Ama açık sütler denetlenmediği için bu sağlık riski hep var. Çok ürkütücü!

 

Bir de “ısıl işlem” kulağıma biraz garip gelmişti ki onu da araştırdım. Isıl işlem dediğimiz şey zaten tüm dünyada insan sağlığına zarar verme potansiyeli yüksek mikroorganizmaların sütten uzaklaştırılması amacıyla uygulanan bir teknolojik yöntem. Bu yöntem esnasında sütlere katkı maddesi de eklenmiyor. Ayrıca Isıl İşlem Görmüş İçme Sütleri Tebliği diye bir tebliğ var ve sütler bu tebliğe uygun olarak ısıl işlemden geçiriliyor. Tabii bir de işin teknolojik boyutu var. Isıl işlem olarak kullanılan pastörizasyon ve UHT teknolojileri, tüm dünyada kullanılan, sağlık otoriteleri tarafından da kabul edilmiş en ileri teknolojiler. Teknolojiye güvenmenin ve kendi faydamıza kullanmanın güzel bir örneği yani süt meselesi.

Ben bu nedenlerle ambalajlı sütleri tercih ediyorum anlayacağınız. Zaten açık süte en başında soru işaretiyle yaklaşırken, şimdi bu araştırmalarımla tamamen uzaklaştım, ambalajlı pastörize ve UHT sütlere güvendim. Eğer hala soru işaretleriniz varsa lütfen konuyu burada bırakmayın ve siz de biraz araştırın. 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Yorumlar

  1. ambalajsız süt hiç görmedim yaa açık süt nerde oluyo ki zateen :)

    YanıtlayınSil

  2. Bu konu daha çok tartışılacak gibi görünüyor İnciciğim. Ama yine de ambalajlı sütün pastörizasyonu çok daha güvenilir olsa gerek. Özlemişim seni ⭐⭐⭐😍🌷☺️🤚

    YanıtlayınSil
  3. Açık sütte süt işletmesinin sütü nasıl sağdığını ve hayvana nasıl baktığını gözlemlemek sütün gerçekten steril olduğuna emin olmak gerek, pastorize sütlerde devlet denetimi olduğu için daha güvenli gözüküyor tabi.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Denetimli ve sağlıklı olan dediginiz gibi önemli unsurlar.

      Sil
  4. Guten Morgen, das sieht lecker aus. Ich wünsche Dir einen schönen Tag. Liebe Grüße Jana

    YanıtlayınSil
  5. Ben de ambalajlı sütü tercih ediyorum canım daha güvenli bence de ..
    Sevgilerimle canım İncim :)

    YanıtlayınSil
  6. Ben de ocakta kaynayan sütle büyüdüm. Hatta annem " koş süt taşıyor " diye sık sık bağırırdı :)) Aradan yıllar geçti. Benim yıllarca sütçüden süt alan annem bile ambalajlı sütten başka bir şey almıyor. Hatta bırakın almayı, sanki hayatında hiç sütçüden süt almamış gibi ödü kopuyor. Marketten süt alırken bile paketi patlakmı diye kontrol ediyorum. Açıktan süt içmemizin imkânı yok. Hijyen her şeyden önemli. Ben de beklerim. Sevgiler ❤

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle cok haklisiniz.Hijjen çok önemli .Simdi size uğrayacağım :)
      Sevgiler❤

      Sil
  7. Blogwalking here from Malaysia. Follower #460

    YanıtlayınSil

Yorum Gönderme

Bu blogdaki popüler yayınlar

Göz Rengini Kalıcı olarak Değiştirmek

Allah Allah daha kim bilir ne duyacağız deyip başlıktaki konuya giriyorum.


Sabah programlarına bakarken çok ilginç bir şey öğrendim.Meğer göz Rengimizi kalıcı olarak değiştirebiliyormuşuz.Bir oyuncu kahve rengi gözlüyken şimdi açık mavi gözlere sahip olmuş.
Seren Serengil de bir kaç ton göz rengini açtırdığını anlatıyordu.Özelliklede çok tehlikeli bir ameliyat olduğunu ifade etti.
Türkiyede bunu şuan yapan tek bir yer varmış.
Şimdi bunu duyup gençlerimiz abuk sabuk yerlerde yaptırmaya kalkmaz inşallah...
İnternetten biraz daha konuyu araştırınca bu ameliyatın ABD çok popüler olan bu ameliyatı hiç bir sağlık örgütü  önermiyor olduğu yazıyor.

 Bunla ilgili bir haberde  var.İstanbul da 17yaşındaki bir genç kız 25bin ödeyerek  yetkisi olmayan bir sağlık kurumunda bu ameliyatı olmuş ve ameliyattan sonra durımu kötüleşince başja bir hastanede gözetim altındaymış.Şimdide kör olmaya riski varmış.



Peki Lumineyes ameliyatı nasıl yapılıyor :

Bir lazer işlemi ile irisin üst katmanındaki kahve re…

Haftada 20 kilo verdiren süper diyet

Bir haftada 20 kilo  verdiren diyet?
Ay da 20 kilo  verdiren hızlı diyet  listesi?
Internette süper kilo verme süreciyle ilgili listelerle taşıyor.
Bir haftada 20 kilo vermekte çoğumuz için çok uygun olurdu..
Millet bir  coşmuş ki heralde bu kadar kısa zamanda  20 kilo verebileceğine inanıyor.
Listenin içine girip baktığınız zaman ,listede yazanlar size çok tanıdık geliyor..
Lütfen bu gibi başlıklara kanmayın
Zaten bu kadar kısa bir zamanda bu kilolar verilemediği gibi sağlığınızdan olmayın. Çok hızlı verilen kilolar aynı şekilde çok hızlı bir şekilde  geri alınıyor.
Boşuna metabolizmanızı  bozup fazla yağ almayın.
Herkesin metabolizması farklıdır.
Sizi en iyi bilen yine sizsinizdir.Neyi çok tüketirseniz  kilo alacağınızı siz bilirsiniz.

Artık bunu bilmeyen yoktur.
Bol su için
Hareket edin
Spor yapın
Öğünlerinizi geçiştirmeyin
Yeşil sebze ,salata tüketin
Şekerden,tuzdan uzak durun
Karbohidrat hiç tüketmeden olmaz. Ama yediğiniz saatlere dikkat edin. Az porsiyonda yanında salatayla ye…

Doğumdan Sonra 15 Kiloyu Nasıl Verdim?

Doğum yapalı neredeyse 6 ay geçti ve doğumdan önce ki halimden daha zayıfım😊 ve mutluyum.



Emziren bir anne olduğum için şok diyetler falanda yapmadım...

İlk hamileliğimden sonra sütüm bol olsun diye yemediğim şey kalmamıştı.Durum böyle olunca hızlı ve bilinçsiz olmanın açısını kilo alarak yaşamıştım

2.hamileliğimde daha bilgili olmanın avantajını kullandım ve hamileliğimde aldım kiloların hepsi ve biraz daha fazlası gitti bile 😊

Evettt bu süreçte neler yaptım :

🌟Öncelikle oğlumu bol bol emzirdim.

🌟Günde 3 litre su içtim.

🌟5.ayımda maydonoz çayı içtim.Süper ödem atıcıdır.

🌟4.aydan itibaren hergün düzenli yürüyüşler yaptım.

🌟🌟🌟1litre suyun içine limon sıkıp suyun alkali oranımı daha da arttırdım .Hala da devam ediyorum...

🌟🌟🌟Aburcubur,çikolata yediğimde dışarı çıkıp bol bol yürüdüm .Ya da sabah erken saate yedim ve gün içinde bol hareketle alınan kaloriyi eritmiş  oldum.

🌟Akşam 7 den sonra birşey yemedim .Canım birsey isterse ev yoğurdumdan yedim.

🌟🌟🌟Streç filim ile erime…